Magyarországon mennyi egy web programozó fizetése?
Egyenlőre hobbi szinten csinálom, mivel még csak idén érettségizek. (web programozó okj-s képzést is meg akarok jelölni, de az elsődleges cél a programtervező informatikus a diploma miatt). Sokan mondták, hogy nem lehet jól fizető állást találni, de az internet tele van ilyen álláshirdetésekkel. Magyarországon mennyit lehet keresni vele? (persze teljes munkaidővel)
És külföldön?
Cégenként változó.
Egy-egy tényleg nagyobb projektet, ha kifog az ember azzal nem keveset lehet keresni. A nagy cégek szépen tejelnek.
Külföldön mondjuk mindenképpen jobban fizetnek.
(Csak, hogy kb számadat is legyen, egy JÓ, tényleg 100%-ban saját készítésű weboldal, kevés dinamikus tartalommal is alsó hangon 100.000-nél (inkább fölötte) kezdődik. Ha vannak extra igények, a határ a csillagos ég.)
Hasonló cipőben jártam, saját tapasztalat:
autodidakta módon tanultam weblapfejlesztést neten, html, css, jscript (jquery, prototype, stb.) mysql, php etc. minden ami ehhez kell. érettségi után, július elején jelentkeztem egy 8 órás állásra nyárra bejárósként, és másnap jeleztek, következő nap meg már kezdhettem is (szerencsém volt mondjuk).
Én akkor elöszőr dolgoztam 8 órásba webfejlesztőként és azt tudom mondani, hogy akiknek nincs fingjuk arról hogy mi az a webfejlesztés, az nem fizet sokat. Én is ebben a cipőben jártam, óránként 750 ft-ot kerestem, a kollégám, aki ELTE progmat diplomával rendelkezett és 5+ év tapasztalata volt, az havi 150k fixet kapott. Volt olyan hónap, amikor én az órabéres fizetéssel 150-nél többet kerestem.
A lényeg az, hogy elhelyezkedni szerintem ilyen fizetési szinten nem nehéz, de olyan helyre, ahol tudják azt, hogy webfejlesztéshez kell 1 sitebuilder, 1 grafikus és 1 programozó minimum, ott szerintem megkapod a 200+ nettóban.
Sok sikert, remélem segíthettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!