Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Olyat szeretnék csinálni,...

Olyat szeretnék csinálni, hogy random youtubeos videokat jelenitsen meg hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
egy helyre úgy gondoltam, hogy ugy lehetne megoldalni phpben, hogy "<? Php include ("sc_bannerrotation. Php") ;? >" és akkor irnák egy sc_randomvideos. Php-t csak nem tudom hogyan kezdjem.
2012. jan. 20. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
És miből válogat véletlenszerűen? Megadod a linkeket tömbben?
2012. jan. 21. 14:55
 2/7 krw válasza:

Na igen, ez úgy működik, hogy minden youtube videóhoz más azonosító van. Ezt a youtube videó URL címéből tudod megnézeni (youtube.com?watch?v=<azonosító>). Neked ezeket az azonosítókat kellene véletlenszerűen generálni, amit szerintem nem fogsz tudni.

Vagy előre megadsz pár videó azonosítót, és azokból a videókból válogatsz random, de akkor jóval kisebb az 'adatbázis' :).

2012. jan. 23. 00:45
 3/7 A kérdező kommentje:
2012. jan. 23. 14:32
 4/7 krw válasza:

Na, jófej voltam, és megírtam a kódod:

A HTML fájl <head> részébe írd be ezt:

<script>

function randomVideo(w, h) {

var size = (w&&h?[w, h]:[1280, 720]);

var src = " [link]

var videos = ['d5poTvpiM-Q','xUCRVFLt4Gk','HSPKTA0KQxM','5e2y214Tb0'];

src += videos[Math.round(Math.random()*(videos.length-1))];

var iframe = document.createElement('iframe');

iframe.setAttribute("src", src);

iframe.setAttribute("width", size[0]);

iframe.setAttribute("height", size[1]);

document.body.appendChild(iframe);

}

</script>

a <body> tagnak adj egy olyan paramétert, hogy onload="randomVideos();", tehát így nézzen ki: <body onload="randomVideo();">

ennyi az egész.

Az alapértelmezett videó mérete 1280px széles és 720px magas, ha ezt változtatni szeretnéd, akkor írd át az onload-on belüli részt: randomVideos(<szélesség>, <magasság>), tehát pl. 800x600-as kívánt méret esetén erre: randomVideos(800,600).

A scriptben találsz egy olyan rész hogy var videos .., ha új videót szeretnél hozzáadni, akkor csak a kocka zárójelek közé írd be az új videó azonosítóját vesszővel elválasztva (és aposztrófok közé).

Remélem segítettem.

2012. jan. 23. 15:18
 5/7 krw válasza:
ui.: sokszor kevertem, hogy randomVideos() vagy randomVideo(), a helyes az utóbbi, a randomVideo(), ezt használd.
2012. jan. 23. 15:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Oh köszi! <3
2012. jan. 27. 08:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Őh hogy tudom enbedelni egy adott boxba?
2012. jan. 27. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!