Dinamikus, vagy fix szélességű weblap?
Ti melyiket preferáljátok és miért? Kellene egy weblapot csinálnom, a "megrendelőm" dinamikusat akar, de kicsit belegondoltam a koncepciójába, és a fenti (fejlécben jobb oldalt elhelyezkedő) menü furán nézne ki szerintem.
Fejléc:
|_______|____________________|_____|
N1 és N2 afféle menük lennének, nézet váltók. 2 menüsor lenne, almenük nincsenek.
Jobb oldalsávban lennének még menük, bal oldalsáv nem lenne. Bal oldalsáv fix széles, tartalom dinamikus lenne.
Drupalban lenne az oldal, tanulhatom a Drupal téma készítést. Szerintem azzal nem lesz gond.
Nem láttam még élesbe, nem jutottam még vele addig. Mit gondoltok? Beszéljem rá fixre, vagy legyen dinamikus?
Attól függ, mire szánod a weboldalt.
Ha szeretnéd, hogy a ma oly divatos netbookokon/tableteken, netán okostelefonokon is jól nézzen ki az oldal, akkor érdemes rákeresni google-ban a responsive webdesign-ra.
Ha ilyen babérokra nem törsz, akkor az első hozzászóló megoldását ajánlom, mert elegáns és egyszerű így egy weboldal.
akkor is ellentmondok a többségnek: én abban a hibridben hiszek, hogy dinamikus szélesség+min-width.. tehát csinálsz egy dinamikus szélességű oldalt, kiokoskodod, hogy mi az a szélesség, aminél már nem jelenik meg jól, és azt a szélességet css-sel megadod minimálisnak.
Tehát az oldalad addig dinamikus, míg el nem éri a minimumot=a borulási határértéket, onnantól kisebben pedig fix marad....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!