Hogy csináljak ilyet? (gportal)
Sziasztok!
Hogyan tudok gportálon olyat csinál, hogy ha írok valamit akkor így [link] vagy például így [link] jön ki? Ha bal oldalra akarok kiírni valamit, például az oldal infókat, elite cseréket akkor hogyan csináljam, hogy ilyesmi [link] vagy ilyesmi [link] legyen ?
Remélem értitek mire gondolok. Az is jó ha valaki üzit ír. :)
Légyszi segítsetek! ^^
Azért a kérdést jobban is megfogalmazhattad volna.
G-portalon kétlem, hogy nagyon lehet ilyet... (Bár én soha nem használtam ilyen online weboldalkészítős szutykokat, mert kb semmire sem jók.)
G-Portálos bohóckodás? Próbáltad már?
A lehetőség: Nem. Akkor meg dugulj el..
B lehetőség: Igen. Na és mennyi ideig? Egy napig? Aztán meg az is fontos, mikor próbáltad? Pár évvel ezelőtt tényleg semmi nem volt még. Nézd meg miket lehet kihozni belőle, aztán fecsegj: versenytar.gportal.hu ez a leghíresebb gportálos honlap, de ha érdekel, többet is mutathatok. De ha te ezek után is kérdőre vonsz, akkor elmondom, hogy htl-en is tudok honlapot írni: cakesims.bplaced.net ENNYI!
Igen, próbáltam már egyszer csak úgy kísérletezgetéssel, még kb amikor elindult. Oké, azóta biztos sokat fejlődött, de még mindig messze elmarad egy rendes oldaltól.
versenytar.gportal.hu -> Hitelesítést kér. Hű de jóóó.
cakesims.bplaced.net -> dícséretes, már ez jóval többet ér mint bármilyen gportálos vacak, bár kicsit el van csúszva és táblázatok helyett tanuld kicsit a div-ek lelki világát, megéri!
Amúgy igen, amatőr vagyok, csak több, mint 12 éve foglalkozom weboldal fejlesztéssel...
Nah tisztázzuk..
A Versenytárba egy adminfelület van beépítve csak zárva van.. Egyépként mi gp-sek a táblázatkódot jobban bírjuk, mint a diveket :D Egyébként sok mindent ki lehet belőle hozni, mint ahogy előbb mondta Süti a versenytárat.. És még egy csomó dolgot is ezen kívül.. jQuery is fut rajta.. Például nézd meg az enyémet, abban is van jQuery..
stevee.gportal.hu
Én egyébként hamarosan 14 leszek, és most ismerkedek a php-val. Üdv, Stevee
"Egyépként mi gp-sek a táblázatkódot jobban bírjuk, mint a diveket"
Hát jó, csak nem véletlenül nem ajánlott a használok az oldal struktúrájának létrehozására.
A böngészők előszeretettel értelmezik teljesen másképpen a táblázatokat, ennek eredményeképpen gyönyörűen szét tud esni egy oldal.
"ok mindent ki lehet belőle hozni"
Persze, de azért nagyon távon van egy sima statikus html oldal, vagy ne adj isten php alapú oldal létrehozásától.
"jQuery is fut rajta"
Ez a gportáltól független, a böngésző értelmezni, annak kell támogatnia.
Ahova beszúrható html kód és nincs külön limitálás még, ott ez működik. Lehet az bármilyen editoros cucc.
"most ismerkedek a php-val"
Hajrá, sok sikert!
Ha lesz egy kis gyakorlatod benne és a html, css is rendben meglesz (bár felteszem ez már azért megy valamennyire), akkor hamar rá fogsz döbbenni, hogy mennyivel több dolgot és mennyivel egyszerűbben fogsz tudni kivitelezni.
Szóval hajrá!
html, xhtml, css, css3, w3c.. Ezek persze, hogy mennek. Mondhatni, hogy ilyen sitebuilder szerűség vagyok..
Egyébként a kérdésre a válasz.. Persze, hogy lehet ilyet g-portálon. Táblázatkódokkal, vagy akár divvel, meg persze a css amivel megadod neki a tulajdonságokat.
Hozz létre egy egyszerű modult, alulról vedd ki a pipákat és illeszd be ezt a kódot. Átírni, könnyű, vagy ha nem érted, úgyis rájössz magadtól, csak egy kis angol tudás kell ehhez semmi más..
<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" width="225">
<tr>
<td class="title">
fejléc címe
</tr>
<tr>
<td class="content">
ide jön a tartalmi rész
</tr>
<tr>
<td class="footer">
lábléc szövege..
</td>
</tr>
</table>
<style>
td.title {
background: url( [link]
height: 40px;
width: 225px;
text-align: center;
font-family: tahoma;
font-size: 14px;
color: #fff;
}
td.content {
padding-left: 5px;
padding-right: 5px;
font-size: 12px;
}
td.footer {
height: 40px;
padding-left: 5px;
font-size: 12px;
}
</style>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!