Hova töltsek fel több mint 100GB-nyi videóanyagot?
Gondolom ilyen tárhely nem létezik, de mit javasolnátok ebben az esetben?? Szervergép üzemeltetésén kívül és fizetős tárhelyeken kívül. A videókat aztán egy JW player játszaná le a fizetős tárhelyemen de az csak 2GB és nem fér fel szinte semmi, és szeretném ha egy helyen lenne minden. Esetleg több ingyenes tárhelyet összekötni lehetséges?? Nem szeretnék rengeteg tárhelyet venni csak a videók miatt. Valami megoldás létezik??
A segítségeket előre is köszönöm..
No igen, annyi hátrány… De tényleg. Hátrány ez egyáltalán?
Tehát annyi valóban igaz, hogy látszik, hogy Youtube videóról van szó.
Azt is tudom, hogy a Youtube-on lehet úgy feltölteni videót, hogy nem jelenik meg a keresési találatokban. Persze ettől még ha valaki a te oldaladról megy az adott videóra a Youtube oldalán, akkor azt a linket már meg tudja osztani.
Kérdés, hogy milyen mértékig akarod védeni a videóidat.
Kicsit körbelesek, hogy lehet-e ennél számodra megfelelőbb megoldást találni…
Szia!
Megoldást nem tudok én se a problémádra, legalább is a te csőn kívül. Viszont az hogy csak ott lehessen megnézni az aranyos :) Szerinted pl. JWplayer-res videódat nem tudom letölteni és átrakni máshova? Sőt, hogy ha teljesen igazolni akarom a Deg-eci származásomat, akkor a te tárhelyedről linkelném a saját videó playerrembe ;-) Szóval azon ne aggódjál, hogy mit honnan lehet letölteni akkor ez ne legyen preferencia.
#13 >
Igen, ami megjelenik a kliens oldalon, az le is tölthető. Lehet, hogy valamit könnyebb, valamit nehezebb, de megoldható.
Az más oldalra való embedálást már könnyebb megakadályozni pl. session kezeléssel. El lehet érni, hogy letöltés nélkül kizárólag az adott oldalon legyen látható, pl. csak jelszavas belépés mellett. Persze ettől még ugyanúgy letölthető az adott videó és feltölthető akárhova.
Youtube esetén három eset lehetséges:
1. A videó privát. Ebben az esetben csak a megadott Youtube felhasználók tekinthetik meg és ők is csak korlátozott alkalommal. Nincs mód arra, hogy privát videót embedálj, még trükközéssel sem.
2. A videó nem listázott. Ekkor a Youtube-ban rákeresve nem fog megjelenni a videód. Viszont aki tudja az URL-jét, az simán megnézheti, embedálhatja a saját honlapjára.
3. A videó publikus. A 2. ponttól annyi az eltérés, hogy a videó megjelenik a keresési találatokban.
Plusz opcióként meg lehet adni, hogy a videó embedálható-e vagy sem.
Azt tudom, hogy ugye minden videónak van egy forrás fájlja. Gondolom itt is van védelem ennek az elérésére, tehát úgy hiszem, hogy nem lehet teljesen elrejteni a videót a Youtube rendszeréből úgy, hogy közben a honlapon működik hozzá egy lejátszó.
Vannak olyan megoldások is, amelyekkel le lehet leplezni, esetleg meg lehet nehezíteni a más honlapokra történő embedálást.
Az egyik megoldás, hogy a videót vízjellel látod el. Ez pusztán arra jó, hogy aki nézi a videót, az látja, hogy mi az eredeti forrása. Persze ez nem nagy védelem. Mivel felvett videókról van szó, nem te rendelkezel a szerzői jogokkal (kvázi illegális amit csinálsz), így nem is nagyon van lehetőséged és jogalapod, hogy a klónozóra hass.
Amivel meg lehet még nehezíteni a lopást, hogy időről-időre újra feltöltesz egy-egy videót, a régit törlöd, és ezzel szinkronban frissíted a saját honlapodat is. Ez persze macerás és állandó elfoglaltságot jelent, de ha valaki egyszer egy az egyben lelopta az egész honlapodat, akkor szép lassan elavulttá válik a klón honlap, egyre kevesebb videó fog működni. A klónozónak folyamatosan lépést kellene tartania a változtatásoddal.
Ha sok videóról van szó, akkor magának a tartalomnak a lelopását is meg lehet nehezíteni. (Rejtett hivatkozások végtelen sora, benne random videókkal. Ha ráereszt valaki egy egyszerű scriptet, akkor soha nem fogja tudni befejezni az oldalad letöltését.) Természetesen itt is lehet finomítani a letöltő scriptet úgy, hogy felismerje ezeket a csapdákat.
* * *
Nézegettem más videószolgáltatásokat is. Amit találtam az vagy ugyanazokkal a problémákkal szembesít, ami a Youtube esetén fennáll, vagy fizetősek és erősen korlátosak. (Pl.: [link] )
Azt gondolom így körbejárva a témát, hogy amit csinálni akarsz, az ingyen nem oldható meg azokkal az elvárásokkal, amiket támasztasz.
Ekkora adatmennyiség védett tárolásához saját szerver kell.
Én is már rengeteg mindent átnyálaztam egy megoldást se találtam. Youtube Api, custom player-re gondoltam még, de azon is bal alsó sarokban megjelenik a youtube felirat aztán gondoltam arra, hogy ?modestbranding=1 vagyis, hogy eltűnjön a logó de tévedtem, csak a beágyazottaknál működik. Ugyanakkor létezik hack megoldás (rátaláltam 1-re de az ütközik a youtube szabályzattal, sőt a logó fade out is külső playerben) szóval inkább azt nem használom m1 ha valakit érdekel: [link]
Így ezzel a megoldással már nem tud átnavigálni a youtube-ra a látogató sőt az URL-t is lehet titkosítani. (persze ez sok védelmet nem nyújt)
"El lehet érni, hogy letöltés nélkül kizárólag az adott oldalon legyen látható, pl. csak jelszavas belépés mellett."
Ezt most nem értem, a belépett felhasználó attól még ugyanúgy át tud navigálni a youtube oldalára és ugyanúgy megtudja osztani azt a linket másokkal, szóval akkor már nem csak az én oldalamon nézhető.
Ezt youtube-al nem lehet megcsinálni, legalábbis legálisan, én pedig nem szeretném ha letiltanák a fiókom és veszne az összes videó szóval ez felejtős.
"Ha sok videóról van szó, akkor magának a tartalomnak a lelopását is meg lehet nehezíteni. (Rejtett hivatkozások végtelen sora, benne random videókkal. Ha ráereszt valaki egy egyszerű scriptet, akkor soha nem fogja tudni befejezni az oldalad letöltését)"
Ezt a megoldást kifejtenéd bővebben?? Gondolom nem ciklusra gondolsz!
Nekem csak egy egyszerű htaccess-es levédés jutna eszembe plusz encrypted url. De ez édes kevés. Esetleg mint letöltésekkor meghívni egy oldalt ami elindítja a letöltést, így a link bármi lehet, de ezt egy ilyen playernél nem tudom, hogy alkalmazni.
Az előtted lévőnek írom, nem mondtam olyat, hogy nem lehet letölteni.
"...fontos lenne számomra, hogy csak ezen az oldalon keresztül lehessen elérni a videókat...nem szeretném, hogy mások a saját oldalaikra tegyék fel..."
Lehet kicsit rosszul fogalmaztam, de ezt úgy értettem, hogy a a youtube videót nem szeretném, hogy feltegyék a saját oldalaikra, mármint a beágyazást. Tudom, hogy tök egyszerű lementeni, nem ezért tettem volna JW player-be, hanem mert sok skin közül lehet választani, csak a youtube felirat zavaró, amin keresztül át tudnak navigálni a youtube oldalára.
Egyébként ha a JW player játszaná le a videót, a videó pedig tárhelyen lenne, akkor azt már le lehet védeni, valamilyen szinten. Jó pár lehetőség van levédésre. :)
Majd ha egyszer igazán le akarok védeni valamit téged kereslek fel legelőszőr, de szerintem ilyen nem lesz :)
Persze teljes körű védelmet semmi nem nyújt.
>> "El lehet érni, hogy letöltés nélkül kizárólag az adott
>> oldalon legyen látható, pl. csak jelszavas belépés mellett."
> Ezt most nem értem, a belépett felhasználó attól
> még ugyanúgy át tud navigálni a youtube oldalára
> és ugyanúgy megtudja osztani azt a linket másokkal,
> szóval akkor már nem csak az én oldalamon nézhető.
Lehet, hogy félreérthető voltam.
Én csak erre reagáltam: „Szerinted pl. JWplayer-res videódat nem tudom letölteni és átrakni máshova? Sőt, hogy ha teljesen igazolni akarom a Deg-eci származásomat, akkor a te tárhelyedről linkelném a saját videó playerrembe”
Ha saját tárhelyen lenne a videó, meg a JWPlayer, akkor lehetőség lenne kivédeni, hogy más egyszerűen embedálja a videót. (Ahogy azt később említetted te is.) Youtube-os megoldásra ez ugye nem áll fent.
* * *
>> Ha sok videóról van szó, akkor magának a tartalomnak a lelopását is meg lehet nehezíteni.
> Ezt a megoldást kifejtenéd bővebben?? Gondolom
> nem ciklusra gondolsz!
Hasonló megoldásra gondoltam, mint amit az email gyűjtő scriptek ellen lehet használni: [link]
Magyarán ha valóban létezik az adott aloldal, akkor megjeleníted. Ha nem létezik, akkor generálsz valami random rizsát, random youtube videókkal, illetve random hivatkozásokkal más, nem létező oldalakra a honlapodon. A főoldalon meg elszórsz pár ilyen hivatkozást, mondjuk rejtett div-ekben.
Ha valaki ráenged az oldaladra egy HTTrack jellegű letöltőt, az soha nem fogja befejezni a letöltést, mert évekig töltögeti le a rizsát, a sok dinamikusan generált oldalt.
A robots.txt -vel meg tudod szabályozni, hogy mit indexeljen a kereső. A robots.txt-t meg aszerint tudod kiszolgálni, hogy honnan jött, milyen user-agenttel jött a robots.txt lekérése.
Indavideó
a videókat priváttá is lehet tenni, feltöltés közben, de utólag is módosítható. Sőt, jelszóval is elláthatóak a videók, privát videó esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!