Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nvu-val pontosan h tudok...

Nvu-val pontosan h tudok háttérzenét betenni?

Figyelt kérdés
2011. szept. 15. 15:12
 1/7 anonim ***** válasza:

hát ha arra gondolsz, hogy hol van a menüben: passz, én még nem találkoztam vele, szerintem nincs is benne...

de amúgy: alul a "normál" fülről átváltasz a "forrás"-ra ahol alapból vmi ilyen:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

<head>

<meta

content="text/html; charset=ISO-8859-1"

http-equiv="content-type">

<title></title>

</head>

<body>

<br>

</body>

</html>

van.. na, a háttérzene legegyszerűbb módja:

<body bgsound="zene.mp3">

vagy:

<body bgsound src="valami.mp3" loop="1">

itt a loop az ismétlések száma.

forrás: [link]

2011. szept. 15. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez felejtős...ilyen pl. nem is létezik hogy: <body bgsound...blabla

max annyi hogy:

<bgsound src="zene.mid">

DE, szerintem ez már halott technika, és ha nem csal az emlékezetem az ez mp3-at nem játszik le, csak mid fájlt (de lehet tévedek.)

Ami neked kell, az vagy egy flash, vagyis az <object> tag, vagy megpróbálhatod a HTML5 újdonságát (amire nem vegyél mérget hogy működik, mert még túl új):

<audio controls="controls">

<source src="song.mp3" type="audio/mpeg">

</audio>

2011. szept. 15. 15:36
 3/7 anonim ***** válasza:

[link]

És az autoplayt felejtsd el, mert nincs annál idegesítőbb, amikor fent hagyod a hangerőt, és egy oldalon hirtelen elindul valami...

2011. szept. 15. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:
2011. szept. 15. 15:57
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ahogy itt látom ez nem kimondottan cross-browser.

2011. szept. 15. 15:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy a háttérzene egy honlapon, nem igazán illik...egyeseknek idegesítő lehet a hirtelen megszólaló muzsika, ráadásul minden oldal újratöltéskor újraindul az egész...nem hangzik túl jól.

De ha mindezek ellenére is szeretnél zenét, akkor ajánlom figyelmedbe:

[link]

2011. szept. 15. 22:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Arra is létezik módszer, hogy az oldal újratöltésekor a háttérzene ne töltődjön újra, erre nagyon jó az AJAX.

iframe-mel is megoldható, de szvsz ezt inkább hanyagold!

Ha mindenféleképpen háttérzenét szeretnél a honlapra, akkor inkább úgy kellene megoldani, hogy a háttérzene bekapcsolására legyen lehetősége a látogatónak.

Én ha találok egy olyan honlapot, amin háttérzene indul, egyből ott is hagyom a francba. Rohadtul idegesít amikor a hangszóróból számomra nem kívánt hangok jönnek ki böngészés közben, és szerintem rajtam kívül is sokan így vannak ezzel.

2011. szept. 16. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!