Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért használnak sokan tábláza...

Miért használnak sokan táblázatokat az oldalelrendezések megvalósítására?

Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 20:10
1 2 3
 1/29 Argloss ***** válasza:
Mert az a legegyszerűbb mód, amit ismernek...
2011. szept. 2. 20:55
 2/29 anonim ***** válasza:

Mert egyszerű, és csak HTML ismeretekkel is megoldható.

G.

2011. szept. 2. 21:00
 3/29 A kérdező kommentje:
Ez tévedés. A jelenleg érvényben lévő szabványok szerint már nem is megoldható. Ráadásul jobban leterheli a szervereket, mobiltelefonon rosszul olvasható, stb. Meg még 1000 más problémája van. A táblázatok nem elrendezés kialakítására valók.
2011. szept. 2. 21:13
 4/29 anonim ***** válasza:

"Ez tévedés. A jelenleg érvényben lévő szabványok szerint már nem is megoldható."

Na, mennyibe fogadunk, hogy a legnagyobb böngészők PC-n mind kezelik???

Hidd csak el, ez az egyik legegyszerűbb módja a weblapozásnak, nemrég én is így hallottam egy előadáson. (profitól, igaz csak haladó szintűeknek)

G.

2011. szept. 2. 21:16
 5/29 anonim ***** válasza:

"A táblázatok nem elrendezés kialakítására valók."

Na, ebben meg teljesen igazad van.

De a radart is eredetileg a pilóták agyának megsütésére akarták használni...

Én sem használom őket a felépítéshez, csak ha nagyon muszáj.

G.

ui.: bocs a duplapostért.

2011. szept. 2. 21:18
 6/29 A kérdező kommentje:

Semmi gond a dupla posztért, de am szerintem az "nemrég" valamikor a 20. század végén lehetett...

Elrendezésre szigorúan véve a HTML nem is alkalmas, csak jelentésjelölésre. A HTML nem befolyásolhatja az oldal megjelenését. Azért érdemes szabványos kódot írni, mert a felhasználok minimum 30%-a már nem a szokványos módon böngészi az oldalt. (Azaz telefonról netezik, valamilyen különleges programot használ vagy fogyatékkal él)

Amúgy a szabványos oldalak a keresőkben is jobb helyezést érnek el. Én 18 éves fejjel bármilyen táblázatokkal készült oldalt át tudok neked írni szabványos (X)HTML kódra, szóval nem hiszem hogy lenne olyan hogy nagyon muszáj :)

2011. szept. 2. 21:28
 7/29 A kérdező kommentje:
Egyébként abszolút nem bonyolultabb CSS-el megoldani az elrendezést, csak más a logikája. Amit meg nehéz megoldani, azon érdemes elgondolkozni, hogy egyáltalán jó ötlet-e...
2011. szept. 2. 21:28
 8/29 anonim ***** válasza:
Én általában divelni szoktam de a divek vertikális középrehelyezéséhez egy 100%*100%os táblát használok tökéletesen működik mindenhol nincs is sose problémám vele(telefonról igaz nem szoktam próbálkozni)
2011. szept. 2. 23:44
 9/29 A kérdező kommentje:
Olyan is ritkán fordul elő, hogy vertikálisan kelljen egy div-et középre igazítani :) De meg lehet csinálni táblázat nélkül, ha a div megjelenítését css-ben display:table-re állítod :) Így lehet a legegyszerűbben átültetni a táblázatos designokat. Viszont ez sok esetben "divtériát" okoz. Én olyan oldalakat igyekszem csinálni, amiben még div sincs :) (HTML5)
2011. szept. 2. 23:48
 10/29 A kérdező kommentje:

Alternatív módszer(nem próbáltam de elvileg működnie kell):

a középre igazítandó div-nél:

display: inline-block

a bodynál, vagy annál a divnél amiben benne van:

vertical-align: middle

Persze csak akkor jó, ha meg van adva a mérete a div-nek.

2011. szept. 2. 23:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!