Mennyit kell levonni 1024-ből a jobb oldali scroll kihagyásához?
Amit te szeretnél megoldani az teljesen hülyeség. Rengeteg különböző böngédző van, és browser window mindegyiknél már alapértelmezetten más és más, és a felhasználók teljesen egyénire tudják szabni.
Én személy szerint, ha 1024 px szélességre optimalizálok honlapot, akkor 960-980 közötti px-lel szoktam dolgozni. Vagy használhatsz %-os méreteket is, de ezt viszonylag szerény tartalommal rendelkező oldalakon nem célszerű használni. Ha már járatos leszel webfejlesztésben, érteni fogod, miért is bukott ötlet a pont akkora méretű honlap, mint a böngészőablak (ez alól a flash honlapok kivételek).
Köszi, aha, már én is utánanézegettem, több helyen a 960-at javasolják. De ez a honlap mennyire lett tervezve akkor? 990-re? Nálam chrome-mal 1024-ben szinte pöccre ki van számolva. Bár szerintem csúnya is:
Utolsó!
Feltételes CSS nincs.
Kérdező!
Esetleg JavaScripttel le tudod kérni a a browser window méretét, és akkor document.getElementById('silus').style.width segítségével autómatikusan tudod változtatni az adott div szélességét, ha akarod még a magasságát is.
Az általad linket oldalon, pedig semmi ördöngösség nincs, csak ismételt háttereket használnak, és a görgetősáv pedig el van tüntetve.
A görgetősávot pedig CSS-ben simán el lehet (overflow:hidden;).
JavaScripttel pedig írhatsz függvényt is, ami akár automatikusan ki be kapcsolja a görgetősávot.
Szvsz teljesen fölösleges így megbonyolítani a dolgokat:
Itt egy régebben készített JavaScriptem, amiből könnyedén ki lehet indulni. Ez igaz jelenleg arra szolgál, hogy kiírjuk vele a böngészőablak aktuális szélességét és magasságát.
Kérdező, átírni a te konkrét problémádra neked is menni fog remélhetőleg.
<!--
function ablakmeret()
{
var szelesseg, magassag;
// ablakméretek:
if (window.innerWidth) {
szelesseg=window.innerWidth;
}
else if (document.documentElement && document.documentElement.clientWidth) {
szelesseg=document.documentElement.clientWidth;
}
else if (document.body) {
szelesseg=document.body.clientWidth;
}
if (window.innerHeight) {
magassag=window.innerHeight;
}
else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) {
magassag=document.documentElement.clientHeight;
}
else if (document.body) {
magassag=document.body.clientHeight;
}
document.getElementById('ablakmerettxt').innerHTML=szelesseg+"*"+magassag;
t=setTimeout('ablakmeret()',1);
}
-->
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!