Illegális vagy büntethető az adott weboldal? Többit lentebb.
Üdv! Szóval van egy weboldalam ami warez linkeket tartalmaz.
Namost a weboldal az uw.hu - tárhelyen van elhelyezve mivel a webhely felelősséget nem vállal a tárhelyén elhelyezett oldalak után azaz ott nem tiltott a warez oldalak feltöltése. (tudtommal)
...na most a weboldalon elhelyezett warezlinkek külföldi oldalon található fájlokra mutatnak.
-----------------------------------------
A kérdésem tehát az h a weboldal illegális ezáltal? vagy büntethető? előre kösz
Az illegális dolgokkal kapcsolatban régebben hallottam emberektől olyanokat pl:
,, ... a külföldi oldalakra mutató warez-ek nem vonhatók felelősségre ..." stb?
akkor:
,, ... csak az büntethető ha a saját oldaladon van a fájl azaz onnan is töltődik le ..." ..stb
ezek az állítások igazak egyébként?
szerintem legális!nekem is vannak a weboldalamon warezzel kapcsolatos cuccok!(000webhoston)
miért írtad oda hogy az uw.hu tárhelyen van az oldalad?
az uw.hu is megbüntethet?
én nem mennék magyar tárhelyekre!ki tudja hogy nem-e büntetnek meg!
úgy hogy ajánlom a 000webhostot!sokkal jobb mint a magyar tárhelyek!
A magyar jogszabályok ismerik a jó- és rosszhiszeműséget.
Vagyis a te problémádra lefordítva a dolgot, ha te tudod hogy az adott linkeken elért tartalmakat szerzői jogok védik, akkor te felelősségre vonható vagy azok felhasználásáért. Csak akkor nem terhel felelősség, ha bizonyítani tudod, hogy te jóhiszeműen jártál el a linkek megosztásakor, vagyis fogalmad nem lehetett arról, hogy a linkelt tartalmakat szerzői jogok védik.
Akkor jársz el jóhiszeműen, ha te mindent megteszel azért, hogy ezeket a tartalmakat leellenőrizd mielőtt felhasználnád őket. Ha a hozzáférhető összes eszközt nem használod fel a tartalmak ellenőrzésére, akkor felróható, hogy rosszhiszeműen jártál el.
A legnagyobb probléma, hogy a jóhiszeműséget peres eljárás esetén mindig az alperesnek kell bizonyítania.
A lényeg az egészben, hogy erről az esetről egyből lerí a rosszhiszeműség, és ebből következik, hogy illegális. Ez egyébként majdnem olyan mint a bűnsegédlet.
először is kösz a válaszokat!
Másodszor pedig a 000webhost-tal kapcsolatban: igen azt néztem sőt akartam is külföldi INGYENES tárhelyet találni de az a gondom hogy a legtöbb vagy csak kb pár napig használható vagy csak úgy h meglévő domainod van vagy csinálnod kell. De van olyanis ami INGYENES,NEM KELL meghosszabbítani valamint NEM is ILYEN 50-70 Mb hely van csak rajta viszont azok meg lassúak :( :( :(
Szal most akk rosszul tom h a 000webhost is ilyen? vagy tudtok jobb külföldit? Köszi előre :)
szia!első vagyok (18:08):
láttam írtál e-mailt!nem töröltek még le.
előző vok:a 000webhost mellé kell csinálnod egy domaint.
csak úgy fog működni.
Üdv!
Nekem Free-domainom van azaz aldomain Azzal nemjó? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!