Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Sablon neveldénél mi a baj:...

Sablon neveldénél mi a baj: www.wartburgnevelde. Uw.hu/index. Php Hogy lehet megcsinálni?

Figyelt kérdés
tĂśrĂśld Ezt hogylehet megcsinálni hogy rendes betű legyen? Ftp tartalom: admin.php, index.php, install.php, config.php, regi.php, style.php, updater.php, uploader.php, uploadpic mappa
2011. júl. 28. 19:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem előbb tanulj meg programozni!

Amúgy nem megfelelő a karakterkódolás. Vagy a fájloké, vagy a kimeneté, vagy az adatbázisé.

2011. júl. 28. 20:20
 2/5 anonim ***** válasza:

az előttem hozzászólónak van igaza.

legyen minden fájlod és az adatbázis és abban az összes tábla egy karakterkódolású.

A fájlokat legkönnyebben a notepad++ nevű programmal tudod beállítani (megnyitod utána menüben Kódolás -> Átalakítás UTF8 kódolásra BOM nélkül)

az oldalaid fejlécében legyen benne ez:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">

ahol használsz php-t ott is minden oldal elején legyen ez:

header("Content-Type: text/html; charset=UTF-8");

meg asszem csak mysql csatlakozás után kell még ezt beszúrni:

mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

ha ezeket megcsinálod akkor minden betűnek helyesen kell megjelennie!

2011. júl. 28. 23:39
 3/5 themaki1333 ***** válasza:
A notepad++ után én inkább a PhP Designer 7.0-át ajánlanám megbízhatóbb, gyorsabb és van benne ellenőrző rendszer is kb 3másodperc alatt megtalálja neked a hibát ha elírtál valamit!
2011. júl. 29. 13:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Felejtsd el; több profi weboldalt összehoztam a notepad++ szal már, a phpdesigner folyton lefagyott, nem működött, több verzióját is próbáltam. Viszont XAMPPpal kombinálva van benn debug (php.exe) azon felül mennyivel tud többet? 0?

És az FTP-je is idegesítő

2011. júl. 29. 23:26
 5/5 maki1333 válasza:

Ftp: Filezilla a többit hanyagoljuk a TC atw-nél mindig lefagy,

PhP designer komoly gépekre való én inkább azt használom mint a np++ (nálam még a phpD. még soha nem fagyott le...)

2011. júl. 30. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!