Mi annak a scriptnek a kódja, ami frissítésre véletlenszerű képet, szöveget tesz be?
kérlek látogasd meg a következő honlapot ahol rengeteh scriptet találsz a honlapod feldobására kellemes szemezgetés kívánok
hát ettől nem lettem okosabb...
Amúgy meg amit találtam azon az oldalon, vmiért nem működik.
A következő képpen tudod megoldani a dolgot.
Létrehozol egy tömböt (pl.: kepek[]) amiknek az értékei a különböző képek. (ha sok képről van szó azt is megteheted, hogy egy mappádban lévő képekhez rendeled hozzá beolvasás után a tömbneveket.
Ekkor lesz egy olyanod, hogy:
kepek[0]="kepem1.jpg"
kepek[1]="kepem2.jpg"
kepek[2]="kepem3.jpg"
...stb.
A body onload eseményére pedig megírsz egy függvényt ami tartalmaz egy véletlenszám generátort és ami utána ezalapján a szám alapján kiválasztja a képedet a tömbből.
<body onload=fuggveny()>
<script language="javascript">
function fuggveny(){
veletlenszam=Math.rand();
}
</script>
Persze ezt úgy paraméterezed, hogy a véletlen szám értéke ne legyen nagyobb mint amekkora a tömböd és ne felejtsd el, hogy a tömb 0-val kezdődik.
Utána ahová beileszted a képed, ott kepek[veletlenszam] lesz az érték, így minden oldal betöltődéskor más és más képed lesz.
Mivel azért nem írtam le teljesen pontosan ezért a következő függvényekre és dolgokra való rákereséssel tudsz segíteni még jobban magadon:
JavaScript függvények
onLoad eseménykezelés
Tömbkezelés javascripttel
Math.rand()
Képbeszúrás (esetleg innerHTML-el)
Sok sikert!
Remélem tudtam segíteni, ja és ne utálj, hogy nem adtam a kezedbe a kész programot mert hidd el sokkal többet fogsz tanulni ha csak útmutatást adok és még örülni is fogsz ha megcsinálod! Éljen az AHA érzés!
Patesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!