Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi annak a scriptnek a kódja,...

Mi annak a scriptnek a kódja, ami frissítésre véletlenszerű képet, szöveget tesz be?

Figyelt kérdés
Vmi "random" dologra gondolok, ami olyan, hogy (jelen esetben) frissítésre más idézet jelenik meg. Berakok pl. 10 idézetet a scriptbe és azok véletlenszerű sorrendben jelennek meg a honlapon.
2009. ápr. 4. 20:25
 1/4 anonim ***** válasza:

kérlek látogasd meg a következő honlapot ahol rengeteh scriptet találsz a honlapod feldobására kellemes szemezgetés kívánok

[link]

2009. ápr. 4. 23:34
 2/4 A kérdező kommentje:

hát ettől nem lettem okosabb...

Amúgy meg amit találtam azon az oldalon, vmiért nem működik.

2009. ápr. 5. 12:02
 3/4 anonim ***** válasza:

A következő képpen tudod megoldani a dolgot.

Létrehozol egy tömböt (pl.: kepek[]) amiknek az értékei a különböző képek. (ha sok képről van szó azt is megteheted, hogy egy mappádban lévő képekhez rendeled hozzá beolvasás után a tömbneveket.

Ekkor lesz egy olyanod, hogy:

kepek[0]="kepem1.jpg"

kepek[1]="kepem2.jpg"

kepek[2]="kepem3.jpg"

...stb.

A body onload eseményére pedig megírsz egy függvényt ami tartalmaz egy véletlenszám generátort és ami utána ezalapján a szám alapján kiválasztja a képedet a tömbből.

<body onload=fuggveny()>

<script language="javascript">

function fuggveny(){

veletlenszam=Math.rand();

}

</script>

Persze ezt úgy paraméterezed, hogy a véletlen szám értéke ne legyen nagyobb mint amekkora a tömböd és ne felejtsd el, hogy a tömb 0-val kezdődik.

Utána ahová beileszted a képed, ott kepek[veletlenszam] lesz az érték, így minden oldal betöltődéskor más és más képed lesz.

Mivel azért nem írtam le teljesen pontosan ezért a következő függvényekre és dolgokra való rákereséssel tudsz segíteni még jobban magadon:

JavaScript függvények

onLoad eseménykezelés

Tömbkezelés javascripttel

Math.rand()

Képbeszúrás (esetleg innerHTML-el)

Sok sikert!

Remélem tudtam segíteni, ja és ne utálj, hogy nem adtam a kezedbe a kész programot mert hidd el sokkal többet fogsz tanulni ha csak útmutatást adok és még örülni is fogsz ha megcsinálod! Éljen az AHA érzés!

Patesz

2009. ápr. 5. 15:27
 4/4 anonim válasza:
Én is ilyen véletlenszerű scriptet szeretnék a weboldalamra, de ebből az útmutatóból sajnos nem sokat értettem. Nem értek az ilyesmikhez. Patesz, nincs valami érthetőbb és egyszerűbb módja, az ilyen script elkészítéséhez?
2010. jan. 31. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!