Kéne egy űrlap az oldalamra, ami a megadott adatokat elküldi nekem a megadott e-mail címre, a Küldés gomb lenyomása után. Tudok ilyet?
Az e-mail címet majd én beírom, csak a kódba lécci rakjátok be, hogy <...="IDE ÍRD AZ E-MAIL CÍMET"/...>, vagy ilyenek.
Ennyi kéne rá:
Neved a játékban:
E-mail címed:
Nemed:
Neved:
Szinted:
Céh:
A lovad él?
Van e kinged?
Az utolsó két kérdésre ilyen igen/nem bejelölős kör kéne, mint a kérdés írásánál, itt alul a gyarkorikerdesek.hu-n, hogy kérek e e-mailt ha válasz jön. Ehhez tudom a kódot, de ha egy kész űrlapot kapnék a megadott dolgokkal, annak nagyon örülnék. Akik semmit sem tudnak erről, azoknak mellékesen is adom ezt a HTML kódot, hogy az igen/nem bejelölős kör kódja ez:
<input name="sex" type="radio" value="male" /><span style="font-size:16px;"><span style="font-family: comic sans ms,cursive;"> Igen</span></span><br />
<input name="sex" type="radio" value="female" /><span style="font-size:16px;"><span style="font-family: comic sans ms,cursive;"> Nem</span></span><br />
Remélem értitek a kérdésem, sürgősen kéne egy ilyen űrlap, köszi előre is a választ! Aki válaszol, hálám üldözze örökre! :D
Üdvözöl mindenkit: Dfoglalo
E-mailt php ban lehet küldeni...
először is kell egy formot készítened:
<form method="POST" action="elkuld.php">
ide jönnek azok amiket el szeretnél küldeni plusz egy submit gomb amivel elfogadod a dolgokat:
<input type="submit" value="elküld">
</form>
és az e-mail küldés
ez az elkuld.php:
$valtozo_nev = $_POST['ide jön a neve az input nak'];
pl:
$sex = $_POST['sex']; és a pontos vessző fontos!
és így tovább amíg van elküldendő dolog
és az elküldés:
$uzenet = $sex, ... ezeket fogod majd küldeni
és az e-mail
mail('IDE AZ E-MAIL', 'tárgy', $uzenet) ;
és el is küldte
akkor ha lenyomták a submit gombot akkor: átugrik a böngésző a megadott címre jelen esetben az elkuld.php és akkor ott kiszedi a szöveget és elküldi az e-mail ra
a kód:
index.html:
<form method="POST" action="elkuld.php">
<input name="sex" type="radio" value="male" /><span style="font-size:16px;"><span style="font-family: comic sans ms,cursive;"> Igen</span></span><br />
<input name="sex" type="radio" value="female" /><span style="font-size:16px;"><span style="font-family: comic sans ms,cursive;"> Nem</span></span><br />
<input type="submit" value="elküld">
</form>
elkuld.php:
$sex = $_POST['sex'];
.
.
.
$uzenet = $sex ...;
mail('e-mail címed', 'üzi tárgya', $uzenet);
ha valami probléma van akkor írj e-mailt nekem itt a gyik -en :)
vagy is még az e-mail küldéshez:
$name = $_POST['name']; (ezt elmondtam az előzőben)
$mail = $_POST['mail'];
$ujsor = "\r\n"; (ez egy enter)
$uzenet = "Neved a játékban: ". $name . $ujsor; (a pont az hozzáfűzés anélkül nem értené a php)
$uzenet .= "E-mail címed: " . $mail . $ujsor; (it sem maradhat le a pont! ez is hozzáfűzés)
és így tovább
ide meg a mail függvény
Hú, köszi a választ. Valahogy nem értem meg...xD Különben én is ehhez hasonló kóddal találkoztam az ilyen űrlapoknál, kb. hasonlít is rá...
El tudnád készíteni azt a listát, amin a kérdésben megadottak vannak? Az e-mail címem: netvar@citromail.hu ! Nagyon köszi, ha elkészítenéd, és leírnád. Még kezdő vagyok, ezért kéne egy kész lista...:S De próbálkozok a segítségeddel is, nagyon köszi, remélem, akkor még segítesz!!!
"én is ehhez hasonló kóddal találkoztam az űrlapoknál.." tudod, ez nem véletlen. Ugyanis az ún. programnyelvek úgy működnek, hogy egy bizonyos funkciót egy konkrét paraméter, hozzá tartozó szinapszissal megírva valósít meg..
Nos, nem tudom, a kolléga végül lesz-e akkora jóarc, hogy helyetted, ingyé dolgozik, hogy egy újabb ember rendelkezzen olyan honlappal, melynek megírására képtelen, tanulni közepesen lusta, csak az eredményt várja..
Az meg külön gyönyörű, hogy leírta ide a teljes megoldást, neked csak annyi lett volna a dolgod, hogy elolvasod és egy idomított csimpánztól is elvárható módon analóg létrehozod belőle a neked kellő kódot..
De persze elhiszem én, hogy nehéz dolog úgy programozni, hogy nem értesz hozzá, egész biztos vagyok benne, hogy szegény Rasmus Lerdorf is mélységesen szégyenli magát emiatt; úgyhogy ha az segít, a kolléga válaszának nyomán leírom, mi is a dolgod:
Első lépés: hozzunk létre egy űrlapot:
az űrlap a *.html fájlodban fog helyet kapni; az űrlap úgy kezdődik, hogy:
<form method="post" action="elkuld.php">
<div>
<label> Első: <input type="text" name="elso" value="" /></label>
</div>
<div>
<label> Második: <input type="text" name="masodik" value="" /></label>
</div>
<div>
<label> Harmadik: <input type="text" name="harmadik" value="" /></label>
</div>
<div>
<label>Bzi-e vagy?</label>
<label>
<input name="nemcsop" type="radio" value="nem" checked>NEM
</label>
<label>
<input name="nemcsop" type="radio" value="dehogy">dehogyis
</label>
</div>
<input type="submit" value="Elküld" />
</form>
Ez 4 adatot kér be, első, második, harmadik és egy radiógombos választást..
ezután kell nekünk az első sorban említett, elkuld.php (mert ugye az elküld gomb lenyomásával az a fájl dolgozza fel az adatokat)
E fájl tartalma:
<?php
$elso = $_POST['elso'];
$masodik = $_POST['masodik'];
$harmadik = $_POST['harmadik'];
$nemcsop = $_POST['nemcsop'];
$akinekkuldom = 'emailcim@valami.xy'; //IDE ÍRD AZ E-MAIL CÍMET
$cim = 'Él-e még a lovam?'; //a ''-k közé bármit írhatsz
$tartalom = $elso." ".$masodik." ".$harmadik." ".$nemcsop;
mail($akinekkuldom, $cim, $tartalom);
echo "az emailt elküldtük!";
?>
ennyi: ez az általad megadott címre elküld, egy levelet: melynek tárgya: "Él-e még a lovam?" a tartalma pedig a kitöltött űrlapból nyert három+1 darab információ, szóközökkel elválasztva..
"pár" év tapasztalattal a hátam mögött azt hiszem, kijelenthetem: ha ez alapján nem tudod reprodukálni a saját elképzelésedet /mivel már csak annyi a dolgod, hogy kicserélgesd a szavakat/ akkor nem vagy alkalmas arra, hogy honlapot üzemeltess! Vagy azért, mert világlátásilag 'közöd nincs' a reál-tudományokhoz, vagy azért mert még nem foglalkoztál vele annyit, hogy átláss egy ilyen dolgot..
Sok sikert kívánok egyénként, és írj ide bármikor, ha elakadsz: szívesen segítünk bárkinek, aki tanulni/érteni akar dolgokat..
Ha ingyenes hostingra akarom rakni például: bloglap.hu
Akkor nekem nem megy.. De tudom is hogy miért mert nem tudom átirányítani a másik lapra az oldalt mert nincs másik! Szóval úgy nem lehet megoldani hogy egy lapra az egészet?
Kérdező: rendben, örülök, hogy így már érthető. Az előttem válaszoló válasza sem olyan kacifántos ám, csak sok magyarázatot tett bele..(én nem, mert feltételezem, nem is érdekelt, hogy mi hogy működik... anno, mikor még gyerekebb cipőben jártam, én is jobban tudtam tanulni ilyen faék-egyszerű, működő példákból...)
Ha meg elakadsz, jelentkezz! de sok sikert..
A 11:xy válaszolónak: "Ha kérdésed van, ne a válaszba írd, hanem írj ki új kérdést!"
Különben igen, meg lehet csinálni egyetlen fájllal..
Én azért kettő kóddal dolgoztam, mert a kérdező sztem létező honlapba akarta beletenni az űrlapot, és neki is sztem egyszerűbb az élete, ha "egy új fájlba másolni a második kódot, az elsőt pedig a saját kódjába szúrni be a megfelelő helyre"
Amúgy elküldtem e-mailban nem tudom megkaptad -e
és itt is van ahogy kinéz és itt ezen az oldalon a te mailodra megy a cucc
<?
$gname = $_POST['gname'];
$mail = $_POST['mail'];
$sex = $_POST['sex'];
$name = $_POST['name'];
$level = $_POST['level'];
$ceh = $_POST['ceh'];
$lo = $_POST['lo'];
$king = $_POST['king'];
$n = "\r\n";
$uzenet .= "Neved a játékban: ". $gname . $n;
$uzenet .= "E-mail címed: " . $mail . $n;
$uzenet .= "Nemed: " . $sex . $n;
$uzenet .= "Neved: " . $name . $n;
$uzenet .= "Szinted: " . $level . $n;
$uzenet .= "Céh: ". $ceh . $n;
$uzenet .= "A lovad él? " . $lo . $n;
$uzenet .= "Van e kinged? " . $king . $n;
mail('netvar@citromail.hu', 'tárgya a levélnek', $uzenet);
?>
így szebben küldi el az e-mailt
és megírtam rendesen az indexet:
<table>
<form method="POST" action="kuld.php">
<tr>
<td>Neved a játékban: </td>
<td><input type="text" name="gname"> <br></td>
</tr>
<tr>
<td>E-mail címed: </td>
<td><input type="text" name="mail"><br></td>
</tr>
<tr>
<td>Nemed:</td>
<td> <select name="sex">
<option>Férfi</option>
<option>nő</option>
</select>
<br></td>
</tr>
<tr>
<td>Neved: </td>
<td><input type="text" name="name"> <br></td>
</tr>
<tr>
<td>Szinted: </td>
<td><input type="text" name="level"> <br></td>
</tr>
<tr>
<td>Céh: </td>
<td><input type="text" name="ceh"> <br></td>
</tr>
<tr><td><p><p></td></tr>
<tr>
<td>A lovad él? </td>
<td> <select name="lo">
<option>igen</option>
<option>nem</option>
</select>
<br></td>
</tr>
<tr>
<td>Van e kinged? </td>
<td> <select name="king">
<option>igen</option>
<option>nem</option>
</select>
<br></td>
</tr>
<tr>
<td><br> <br></td>
<td><input type="submit" value="küldés"></td>
</tr>
</form>
</table>
na, látom, befutott a teljes kód.. akkor ezzel dolgod már nem nagyon lesz..
dj-jóarc válaszolónak: jó kis kód, és valóban szebb az output a Te megoldásoddal! (az más kérdés, hogy hol akarja üzemeltetni: az összetettség miatt lehet, ha ingyentárhelyen dolgozik, akkor simán spamként értékeli az email-fiók, de ez már más téma.. )
Csak két kötekednivalóm lenne, nem bántásból, csak beszélgetés-alapon: table tr td /td /tr /table módon pozícionálni már egy "kicsit" elavult dolog, nem? /bár értem, célnak megfelel../
A másik: bár teljesen jó a select-option, én ez esetben a radio-ra szavaznék.. miért döntöttél a select-lista mellett?
Vagy: még tovább egyszerűsítve: label-en egy kijelentés, hogy "él a lovam" eléje egy checkbox.. úgy még egyszerűbb a kód..
Jó, tudom, ne pofázzak, hanem ha jobban tudom, csináljam meg;.. csak észrevétel volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!