Mi történt a weblapommal? (Részletek lenn)
Készítettem egy honlapot, WordPress motorral. Egy hétig működött is rendesen, a design is jó volt, stb.
Ma takarítottam a gépemet (vagyis töröltem például a böngészés során ideiglenesen letöltődő fájlokat, cashe-t), majd amikor meg akartam nézni a honlapomat a letakarított gépemen, a formázás elveszett...
pl. ami eredetileg vízszintes menüsor volt, az most függőleges lett....
A sorok tördelése sem sorkizárt, mint eredetileg volt, hanem balra zárt... a képek sem ott jelennek meg, ahova szerkesztettem, hanem balra zárva...
De azért sem értem, mert a honlapom a tárhelyre van feltöltve... és én meg a helyi gépemen lévő Temp könyvtárat és a cashe-t töröltem.
Mi a hiba ilyenkor? Hogyan állíthatnám vissza a megjelenését a honlapnak? (Nem mentettem korábban, feltöltés után... :( )
Talán egy link nem ártana.
A leírás alapján valószínűleg egy CSS fájl hiányzik.
Közben megnéztem más gépéről - és ott úgy jelenik meg, ahogyan terveztem, vagyis jól.
Utána az itthoni saját gépemről (amin szétcsúszva jelent meg törlést követően) letöröltem azt a böngészőt, amiben nem volt jó a lap, majd újratelepítettem és most már mindenhol jól jelenik meg.
De a kérdésem továbbra is fenn áll, hogy mi lehetett ez?
(Címet nem tudok adni, mert még nem szabad hogy publikus legyen...csak ha jóvá hagyta az, akinek készül.)
Ez esetben valószínűleg egy hiba a használt böngészőben. :)
Egy hibajelentés küldése a fejlesztőknek talán megteszi.
Egy elméletem lenne a hibára:
A böngésző, mikor a gyorsítótárat kiürítette, a hozzá tartozó indexelésből meghagyott dolgokat. Mikor az oldalt betöltötte, egy olyan HTTP kérést küldött a szervernek, amiben szerepelt a "csak akkor küldje, ha újabb mint:" opció. (14.25ös pont itt: [link] ) A böngésző, mivel a fájl indexe megmaradt a gyorsítótár adatai között, azt hitte, hogy a teljes fájl szerepel a gyorsítótárban, ezért nem töltötte le azt, és megpróbálta a gyorsítótárban lévőt használni, amire képtelen volt, mivel nem volt ott semmi.
Remélem le tudtam írni érthetően, mert nem mindig sikerül... :D
Szia!
(Gondolom, mind a két válasz ugyanattól a személytől érkezett.)
20:35-ra válaszolva: igen, teljesen értem, amit írtál, és szerintem biztos, hogy ez lehetett a probléma. Ugyanis elkezdtem letakarítani a gépet (említett mappákat), de menet közben meg kellett szakítanom egyéb okokból. Viszont a honlap tartalma nem frissült/változott, így gondolom én is, hogy ezért nem kért le új sütiket stb. hanem a cache-ben /temp-ben lévő fájlokat használta fel, ami viszont már hiányos volt ugye a részleges takarítás miatt.
Köszönöm a válaszodat! Te esetleg foglalkozol weblap készítéssel esetleg informatikával? Vagy csak érdekel téged is?
Igen érdekel. :)
Nem foglalkozom még vele, még csak tanulom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!