Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha letöltök egy képet, mondjuk...

Ha letöltök egy képet, mondjuk a Google-ról és feltöltöm egy közösségi oldalra, az büntetést von maga után?

Figyelt kérdés
2011. jún. 11. 22:20
 1/7 anonim ***** válasza:
attól függ, hogy milyen kép. milyen license alá tartozik, ill. sérti-e a közösségi oldal felhasználási feltételeit.
2011. jún. 11. 22:37
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm.

Én csak Facebookra akarok feltölteni egy képet, mert létrehoztam egy zenekedvelő közösséget, és egy műsör emblémáját szeretném. De ha jól értelmezem, azt nem tehetem!?

2011. jún. 11. 22:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Műsör vagy műsor? :D

Melyik műsor? Elvileg nem nagyon lehet, de a gyakorlatban nemigen fog szólni érte senki.

2011. jún. 12. 02:15
 4/7 anonim ***** válasza:
és a google-on nincsenek képek. lassan google lesz az internet szinonimaja.
2011. jún. 12. 08:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Hivatalosan igen, ha csak nincs feltüntetve külön, hogy felhasználhatod. Az hogy felhasználhatod a weboldaladon, vagy jelen esetben egy közösségi oldal profilban, nem keverendő azzal, hogy letőltheted saját részre, és mondjuk kiteheted háttérképnek az otthoni gépeden.

A valóságban viszont 100-ból 99-en nem törődnek vele, ezerszám látni olyan amatőr weboldalakat amik lopott képekkel dolgoznak.

Véleményem szerint, ha csak nem valami nyilvánvalóan haszonszerzési céllal teszed, vagy nem sérted valakinek a személyiségi jogait, akkor nem lesz belőle problémád.

2011. jún. 12. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha megjelölöd a forrást, - hogy kié - akkor általában nem szólnak. De ha számukra negatív vagy hitelrontó a kép, akkor azért perelni is szoktak, de minimum, hogy eltávolítják.
2011. jún. 14. 23:36
 7/7 Pintér Ivett Gabrie. válasza:
Ha valaki számára sértő akkor igen.
2011. jún. 19. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!