W3C bizonyítvány mivel több egy ECDL vizsgánál?
Diploma nélkül a Informatikában nem vesznek komolyan. Az sem árt, ha folyékonyan beszélsz angolul.
Ezen felül már csak a tényleges tudásodat nézik, amire úgyis hamar fény derül. Az ilyen gyorstalpalókat, mint a az ECDL is lecarják.
P.O.C.
Én nem egészen úgy látom a dolgot, mint ahogy te.
Szerintem pont az informatika az a szakma, ahol a tudáshoz képes a végzettség elenyésző fontosságú. Ha csak az ismerősi körömből indulok ki, akkor látszik, hogy a diploma nem sokat számít. Sok barátom dolgozik a szakmában neves külföldi és hazai cégeknek dolgozva, és csak ketten vagyunk a társaságban, akinek végzettsége is van hozzá.
Az állásinterjúkon sok esetben nem is érdekli a munkáltatót, hogy van-e informatikai, programozói, vagy programtervezői végzettséged, hanem az, hogy megfelelő-e a tudásod, és milyen referenciákkal rendelkezel.
Sőt sokszor szívesebben alkalmaznak olyanokat, akiknek nincs felsőfokú végzettsége, mivel egy felsőfokú végzettséggel rendelkezőnek a kezdő bére eleve magasabb.
Köszönöm, és erről a W3C bizonyítványról van valami válemény/tapasztalat? Esetleg másmilyen "papírszerzési lehetőségek"?
Azért érdekel a dolog, mert ha nincs diplomám, vagy folyamatban van a megszerzése, akkor milyen papírokkal tudok igazolni egy jártasságot weblapkészítésben, ha akár nyárimunkára, akár tartósabb diákmunkára, esetleg főállásban el szeretnék helyezkedni.
Ezer éve tettem fel ezt a kérdést, úgyhogy megválaszolom, ha valaki rátalálna:
A w3schools.com-nak semmi köze nincs a W3C-hez, csak kihasználják a nevüket. A bizonyítványuk annyit sem ér mint a papír amire nyomtatták. Sőt, ha valahova beállítasz hogy neked ilyen van, szerintem egyből elküldenének, mert ez is azt mutatja, hogy fogalmad sincs miről/kitől kaptál papírt.
Egyébként bizonyos szakmaibb körökben már önmagában a w3schools.com honlapjának a látogatása is verbális megkövezést válthat ki a környező szakemberekből. Én is inkább a MDN-et javasolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!