Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok rangsorolót...

Hogyan tudok rangsorolót készíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok

szükségem lenne egy egy rangsorolóra a weboldalamhoz ami felsorolja az ott lévő "celebeket"és mindig előre helyezi egy hellyel a sorban.És ezt a rangsort kiszeretném rakni az oldalamra,hogy mindenki lássa. Hogyan lehetne ezt megoldani?Vagy ha valaki meg csinálná nekem annak is nagyon örülnék és végtelenül hálás lenné mivel nagyon kezdő vagyok a html-ben

2011. máj. 3. 10:38
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

hogy értsétek ez a weboldalam már amikor nem szerkesztem és működik: [link]

szóval erről lenne szó ha itt rákattintanak az egyikre kerüljön előrébb a rangsoron

2011. máj. 3. 11:36
 2/16 anonim ***** válasza:
Ha láttad a Social Network c. filmet, és az elején figyeltél a Facematch nevű Zukenberg programnál láthattad, hogy milyen függvényt rajzolt fel a másik srác az ablakra!:)
2011. máj. 4. 11:19
 3/16 A kérdező kommentje:

az csak egy film és csak egy képlet..

nekem igazi program kód kéne javascript például..

2011. máj. 4. 13:02
 4/16 anonim válasza:

megnéztem az oldalt lol.. :D hát amit szeretnél ahhoz létre kéne hozni egy adatbázist (mysql lenne alegjobb) és abba minden egyes képnek egy cellába beírni hogy mennyien kattintottak rá, majd kiirani php-vel őket csökkenő sorrendben. De ahhoz, hogy php-zz eléggé ott kell lennem már a html-ben és a php-t sem a mysql-lel kezdik szóval.. :D

A javascriptes megolds elég bonyolult lenne, egy txt fájl lenne az adatbázis, azt kéne össze vissza darabolgatni, és onnan szűrné le az adatokat.. a php is megtudja ezt de ott van mysql szóval inkább azzal :D

www.tizag.com tanulj php-t és akkor majd rájösz, h nem is kell tovabb2.html tovabb3.html csak egyszerűen egy tovabb.php :P soksikert :D

2011. máj. 4. 23:17
 5/16 A kérdező kommentje:
köszi és ez menyire bonyulult?
2011. máj. 5. 08:36
 6/16 anonim válasza:
a html az nagyon szimpla, csak el kell jól magyaráznia, a php már kicsit nehezebb, de sztem az sem vészes. egyébként adok még egy jó oldalt html-re: www.w3schools.com
2011. máj. 8. 00:02
 7/16 A kérdező kommentje:

köszi de az a baj hogy keveset tuok angolul szóval nehezn igazodok ki ezeken az oldalakon esetleg tudnál magyar oldalt is?

Meg szeretnék csinálni egy alertet cookeval hogy csak egyszer jelenjen meg tudod üdvözlőüzenetnek szánom...

2011. máj. 8. 10:06
 8/16 anonim válasza:

hát ha arra gondoltál, hogy ha valaki először van az oldaladon, akkor ugorjon fel egy alert ablak egy szöveggel és aztán többet nem akkor írtam neked egy scriptet:

<?php

$suti=$_COOKIE['udvozlo'];

if($suti=="")

{

?>

<script>

alert("Üdvözöllek az oldalamon!");

</script>

<?php

setcookie("udvozlo","asd",time()+3600000);

}

else

{

setcookie("udvozlo","asd",time()+3600000);

}

?>

majd ha elmented .php kiterjesztése legyen ne .html vagy .htm különben nem fog működni! azt hiszem javscripttel is meglehet oldani ezt, de abban annyira nem vagyok otthon és ott nem is lehet ilyen egyszerűen :):D

2011. máj. 8. 18:04
 9/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen nagyon hálás vagyok a segítségedért rengeteget segítesz nekem,még egyszer:köszönöm =)
2011. máj. 8. 18:09
 10/16 A kérdező kommentje:
hogy tudom ezt be tallózni gyakba? srcvel?
2011. máj. 8. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!