Webdesign kész de a menüt hogyan?
Helló.
Kezdő vagyok még ilyen téren ezé szeretnék kérni egy kis segítséget na szóval nem régiben összedobtam photoshoppal egy úgy nevezet "Webdesign"-et ami most valahogy így nézne ki:
és az lenne a kérdésem hogy ugye bár nekem középen lenne az információ és az ilyen fajta web készítésben hogyan szokták megoldani általában a menű részt? ez alatt azt értem hogy pl: ha rá kattintva főoldalra akkor csak a középső részen a főoldalhoz való információ jelenjen meg mint az átlagos weboldalaknál, mert két oldalra meg valami képet vagy flash-t esetleg videót szeretnék beágyazni.
Magyarul kifejezve Idáig Oké És Innen Hogy Tovább ??? :D
ja és fontos lenne hogy amit lehet html-ben lehessen meg csinálni mert ahhoz még úgy ahogy értek de minden megoldás érdekel majd leszűröm ami nekem kell :D:D:D
Válaszokat előre is köszi!
wow..hát van az a gyp-s grafikusvagyok nemértekawebszerkhez verzió mikor szétslice-olod ps-ben,behúzod dw-be,csinálsz rá templatet és megadod editable region-nek azt a részt amit változtatni akarsz...
meg van az a verzió,amit a normális emberek használnak..úgyhívják:css. Vannak neten is egész élvezhető oldalak,amik elmagyarázzák a használatát,szerintem anélkül bele se fogj az egészbe,mert nem sok értelme van.Ha értesz a html-hez,az pozitív..akkor a középső részhez használj iframe-t vagy ajaxot...
fejléc:
html: <div id=top></div>
css: background:url(img/top.png)
menu:
html:<div id=menu></div>
css: background:url(img/menu.png)
ide elég egy 30px*1px es szinatmenet ami ismétlodik
maradék:
<div id=left></div> //float:left
<div id=main></div> //float:left
<div id=right></div>
<div id=footer></div>
a lényeg, h amit most ps-ben megcsinaltal az inkabb csak egy vazlat.
pl a header layer-bol csinalsz egy 100*800-as png-t, amit megadsz a top divnek hatternek. bodynak ezt a fekete-szurke fa mintas hatteret. a tartalomnak meg adsz egy fekete hatteret és opacity:0.2-vel áttetszové teszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!