Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weboldal címében lehet felkiál...

Weboldal címében lehet felkiáltójel? Tehát pl. www.bajnok! .hu

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 13:08
 1/10 anonim válasza:
0%
Persze, miért ne lehetne?
2011. márc. 7. 13:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom...:)

Köszönöm!

2011. márc. 7. 13:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

amúgy nem lehet...vannak domain konfirmálási szabályok...ami tiltja az ilyen karaktereket.....

[link]

olvasd el.

2011. márc. 7. 13:25
 4/10 A kérdező kommentje:
Ezek szerint csak kötőjel lehet benne...
2011. márc. 7. 13:31
 5/10 anonim ***** válasza:
meg pont.
2011. márc. 7. 14:36
 6/10 anonim ***** válasza:
ha nem tudod hasznalni a google-t, minek akarfsz domaint regisztralni?
2011. márc. 11. 18:12
 7/10 anonim ***** válasza:

pont? domainben? okos.

ugye a subdomain nem mond nked semmit?

2011. márc. 11. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Domainben lehet pontot használni, az nem csak a subdomain elválasztása lehet. Te nagyokos!
2011. márc. 11. 20:03
 9/10 anonim válasza:

Akkor tisztázzuk a dolgokat.

Vegyük a www.gyakorikerdesek.hu domaint.

A www a subdomain

A gyakorikerdesek a domain maga

a hu a tld, azaz a top level domain.

Domainben a pont az egy elválasztó szerep.

Vannak egyedi végződések, mint például a co.hu, tehát az ize.co.hu esetében az ize a domain, a co.hu pedig a TLD.

Jelenleg bizonyos TLDk esetében lehet már ékezetes domaint is regisztrálni, pl a .hu esetében, tehát itt a-zig minden lehet benne, ékezetestük, és kötőjellel.

Mivel ebben dolgozom már 5 éve, így merem állítani: a kolléga állítása miszerint pont nem lehet a domainben, csak subdomainben, helyes.

2011. márc. 12. 02:50
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az egyik kérdezőnek válaszolnám, hogy egy webáruházat szeretnék nyitni, kereskedő vagyok nem pedig informatikus. Nem játszadozni akarok az interneten meg hülyeségeket irka-firkálni, hanem pénzt keresni. Nem az én dolgom ismerni ezeket a szabályokat arra van a rendszergazda ha jól tudom. Ha mindenki értene mindenhez annak nem lenne jó vége.

2011. márc. 12. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!