Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Az iframe-met helyettesíthetem...

Az iframe-met helyettesíthetem mással?

Figyelt kérdés
Van egy index.php-m amin egy iframe-ben nyílnak meg a különböző oldalak. Na és az lenne a helyzet, hogy van egy galériám (iframe-ben nyílik meg) amiben a thumbnail-re kattintva meg kéne jelennie egy div-nek amiben szintén iframe van ami a nagy képet tartalmazza, így a galéria thumbnail-ei segítségével tudom váltani a képet. És javascript segítségével szeretném meg oldani, hogy a nagy képeket tartalmazó div csak kattintáskor látszódjon... Eltüntetni ugye el tudom, mert a div az index-szen van, de sajnos a javascript nem "kommunikál" a frame-mel így a megjelenítés nem megy... szóval ezt meg lehet oldani mással? pl. div vagy valami...
2011. febr. 28. 18:47
 1/4 M4rcy ***** válasza:
Egyszerűen ne használj frame-et.
2011. márc. 1. 00:34
 2/4 anonim ***** válasza:

aha az index.php-ba

<iframe src="gallery.php">

</iframe>

helyett ezt írd

<? include"gallery.php" ?>

Próbáld ezt ki, csak ilyenkor a galéria CSS-e bezavarhat az index oldaladba, amiatt lehetnek mások a színek, betűméret ... stb, olyan lesz, mint ami a galériában meg van adva.

2011. márc. 1. 09:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Kösz, mondjuk pont ma reggel gondoltam rá, hogy include-dal is meg kéne próbálkozni, csak még elég kezdő szinten vagyok és annyira nem tudok sok dolgot, de amúgy akkor ha a frame helyett div-et használok és abba include-olom a modult akkor f*szán ugyanazt visszakapom, mint a frame segítségével gondolom, a CSS-ben meg egyszerűen más id-ket használok.
2011. márc. 1. 10:22
 4/4 anonim ***** válasza:

igen úgy jó,

de CSS-nél id helyett class-okat is használhatsz, az annyiból jó, hogy nem kell mindent egyenként megadni, hanem CSS-be csak egyszer írod le, de utána az oldalba meg írkálhatod több dologhoz is ugyanazt, pl

<head>

<style type="text/css">

<!--

.zold { color: #009900; }

-->

</style>

</head>

<body>

<a href="#" class="zold">zöld link</a> <br />

<a href="#" class="zold">másik zöld link</a> <br />

<h2 class="zold">ez egy zöld nagyobb betű</h2>

<p class="zold">ez egy zöld szöveg</p>

<table width="300" border="1"><tr>

<td class="zold">ez egy tábla, amibe ha bármit beleírsz az minden szöveg zöld színű lesz</td>

</tr></table>

<div class="zold" style="width:200px;">ez egy div, amibe ha bármit beleírsz az minden szöveg zöld színű lesz</div>

</body>

2011. márc. 3. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!