Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy lehet ezt megvalóstani?...

Hogy lehet ezt megvalóstani? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Na szóval...van a HTML alapú weblapomon több <DIV> részleg elhelyezve, amikbe flash-programok (online játékok) vannak berakva <embed> vagy <iframe> segítségével. A <DIV> részlegek rejtve vannak ( <div id="jatek" style="display:none"> ), és úgy vannak beállítva, hogy linkekkel tudom őket előhívni ill. elrejteni. Viszont az a gond, hogyha Google Chorme-mal nyitom meg a weblapom, akkor a rejtett <DIV>-ekbe berakott flashek mind egyszerre elkezdenek zenélni, még mielőtt akármelyiket is megjeleníteném.

Szóval a kérdésem az, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy csak akkor töltődjön be a rejtett <DIV> tartalma, ha előhívom ? Tudom, hogy javascripttel/ajaxxal meg lehet vhogyan oldani, csak fogalmam nincs hogyan...

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. febr. 17. 23:49
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy hogy lehetne azt megoldani, hogy a flash ne játszódjon le a <DIV>-ben mindaddig, míg nem hívom elő a <DIV>-et.
2011. febr. 17. 23:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Légyszi válaszoljatok, sürgős lenne :S ...
2011. febr. 18. 00:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát attól hogy elrejted a divet attól még betölt csak nem látod.

Egyik megoldás az lenne ha az <a> knak adsz targetkéént egy iframe-t

<a href="jatek1.html" target="jatek1">sdafds</a>

<iframe name="jatek1">....

és akkor a jatek1.html-be ágyazod a játkot.

A másik megoldás pedig a Jquery lenne It --> http://api.jquery.com/load/

találsz egy jó tutorialt

2011. febr. 18. 19:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Pedig csak az AJAX a legjobb megoldás a problémádra:

Itt okosodhatsz:

http://www.w3schools.com/ajax/default.asp

<embed> tag pedig nem szabványos, helyette viszont van <object>. Nem értem sokan miért erőltetik? Próbáljunk már meg valid weblapokat készíteni, ha lehet!

2011. febr. 18. 23:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Háát..köszi a válaszokat, de valahogy nem sikerült :S próbálgattam már mindenfélét, és ígyis úgyis betöltötte az a fránya IE meg a Chrome az összes div-et : / ...de lehet csak én vagyok béna, hogy nem tudom összerakni...

Nem akarok akadékoskodni, de ha valaki leírna vagy linkelne egy pontos kódot, amivel ezt a hibát ki tudom küszöbölni, nagyon-nagyon megköszönném !!!

2011. febr. 21. 23:36
 6/6 A kérdező kommentje:
btw. az az iframes verzió már azthittem hogy jólesz, mert ebben az esetben nem tölti be az összes div-et az elején, viszont ha már egyszer betöltöttem az egyik div-et és aztán elrejtem, az ugyanúgy zenél tovább a háttérben :S
2011. febr. 21. 23:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!