Hogyan lehet (PHP-ban, vagy alap MySQL parancsal) beilleszteni a regisztráció dátumát?
mysql_query('INSERT INTO adatb (adatok oszlopainak a neve... , reg_datum) VALUES ( adatok... , ' . date("Y-m-d") . ');' );
Vagy pedig:
INSERT INTO ..................... VALUES (... , CURDATE() );
A kérdésed hiányos. Hova akarod beilleszteni?
Elviekben az adatbázisodban (pl. dataforme) a felhasználók (pl. users) táblájában van egy regisztráció dátuma (pl. reg_date) mező. Ebből kiolvasva "beilleszted" az oldalba...
INSERT INTO ...... VALUES (... , CURDATE() );
Ez a válsz működött, nagyon köszönöm válaszoló!
Minden válaszolónak ment a kéz :D
Zárójelben megjegyzem, hogy lehet, hogy hosszú távon jobban járnál, ha timestamp-ben tárolnád a dátumokat.
Még nagyobb zárójelben megjegyzem, hogy tényleg jobban járna egy timestamp-el, HA A PONTOS IDŐT IS LE AKARNÁ TÁROLNI.
Viszont ebben az esetben semmi értelme nincs...
Esetleg egy saját készítésű egész számként való dátum tárolásnak lehetne értelme, de nem ér annyit az az 1 bájt/felhasználó, amennyit meg lehetne vele spórolni... ez egy millió felhasználónál még mindig csak 1MB (vagy pedig 2-3 ha indexelve van)...
Úgy szeretem, mikor gondolkodás nélkül írogattok ide... bár én is szoktam néha... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!