Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hivatkozás ugyanazon az...

Hivatkozás ugyanazon az oldalon más helyre?

Figyelt kérdés

html kódot szeretnék. Olyanra gondolok, hogy pl. vagy kód arra, ha már a lap aljára kerültünk, hogy: vissza a lap tetejére.

Nekem valahogy a fordítottja kéne, hogy a lap tetejéről hivatkoznék lentebbi szövegre...

remélem érthető nagyjából. :)

2011. jan. 30. 13:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem értem, nekem ennek is csak a végén van hivatkozás, hogy felkerüljek a lap tetejére. Pont azt szeretném, hogy fentről le. :S Köszönöm egyébként!
2011. jan. 31. 08:43
 12/12 anonim ***** válasza:

Csak egy példa volt. :)

Nézd meg az elején az "eleje" nevű (name='eleje') dolgot (magyarul nem tudom a nevét, angolul anchor, ami horgot jelent, de nem hiszem, hogy úgy hivják... Lényeg, hogy <a> a html kódja... :P)

Utána nézd meg a végén a hivatkozást <a href="#eleje">. Ha már dolgoztál egy kicsit is HTMLben akkor feltűnik, hogy ez egy sima hivatkozás. A hivatkozás címének az elején a # azt jelenti, hogy ezen az oldalon belül hivatkozik valamire, utána pedig a neve van annak amire hivatkozik. Szóval a "#eleje" hivatkozás az "eleje" nevű horogra fog hivatkozni, vagyis kattintásra oda fog ugrani hozzá...

Teljesen mindegy, hogy melyiket hova rakod, a példában a két <a>-t kicserélve pontosan azt fogja csinálni, hogy a végére ugrik az elejéről. :)

2011. jan. 31. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!