Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hivatkozás ugyanazon az...

Hivatkozás ugyanazon az oldalon más helyre?

Figyelt kérdés

html kódot szeretnék. Olyanra gondolok, hogy pl. vagy kód arra, ha már a lap aljára kerültünk, hogy: vissza a lap tetejére.

Nekem valahogy a fordítottja kéne, hogy a lap tetejéről hivatkoznék lentebbi szövegre...

remélem érthető nagyjából. :)

2011. jan. 30. 13:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Rakj bele könyvjelzőket.
2011. jan. 30. 13:52
 2/12 anonim ***** válasza:

Az oldal elejére:

<a href="#vege">Kattints ide, hogy a végére ugorjunk</a>

Az végén pedig elhelyezed ezt:

<a name="#vege">-Ide nem muszáj írni semmit-</a>

2011. jan. 30. 13:58
 3/12 A kérdező kommentje:

Ilyenre gondoltam, mint ez, hogy egy oldalon van minden és a lap tetejéről lehet hivatkozni:

[link]

A könyvjelzőset nem értem. :(

2011. jan. 30. 14:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem muszáj értened, a második válaszoló leírta, hogy pontosan mit kell beleírnod a html-be.

Ha valamilyen szerkesztő programot használsz (pl. FrontPage), akkor meg a végén a kívánt pozícióban beszúrás -> könyvjelző. Utána a lap tetején meg csinálsz egy hivatkozást, ahol célként az előbb létrehozott könyvjelzőt adod meg.

2011. jan. 30. 14:19
 5/12 anonim ***** válasza:

<a name="eleje"></a>

Ezt berakod a lap elejére. (Tudom, hogy már leírták, de ebbe a részbe nem kell a # jel)

És a link pedig:

<a href="#eleje">Ez a link az elejere az oldalnak</a>

2011. jan. 30. 14:22
 6/12 anonim ***** válasza:
Igazad van előző, tényleg nem kell a '#' jel, ahol írtad.
2011. jan. 30. 14:52
 7/12 A kérdező kommentje:
Sajna nekem nem sikerült. :( Azért köszi!
2011. jan. 30. 16:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Hogy hogy nem sikerül???????
2011. jan. 30. 16:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Hát mert béna vagyok, valamit nem jól csinálok. Lehet majd még próbálkozok, de meguntam. Nem vagyok egy számítógépzseni. :)
2011. jan. 30. 16:34
 10/12 anonim ***** válasza:

Tessék egy teljes példa, hogy jobban megértsd.

<html>

<head>

ide amit csak akarsz.. >P

</head>

<body>

<a name='eleje'></a>

ide sok sok szoveg jon a br-ek helyett.

<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />

Itt a vege a sok szovegnek.

Es ez a link visz az oldal elejere:

<a href='#eleje'>Eleje!</a>

</body>

</html>

2011. jan. 31. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!