Hivatkozás ugyanazon az oldalon más helyre?
html kódot szeretnék. Olyanra gondolok, hogy pl. vagy kód arra, ha már a lap aljára kerültünk, hogy: vissza a lap tetejére.
Nekem valahogy a fordítottja kéne, hogy a lap tetejéről hivatkoznék lentebbi szövegre...
remélem érthető nagyjából. :)
Az oldal elejére:
<a href="#vege">Kattints ide, hogy a végére ugorjunk</a>
Az végén pedig elhelyezed ezt:
<a name="#vege">-Ide nem muszáj írni semmit-</a>
Ilyenre gondoltam, mint ez, hogy egy oldalon van minden és a lap tetejéről lehet hivatkozni:
A könyvjelzőset nem értem. :(
Nem muszáj értened, a második válaszoló leírta, hogy pontosan mit kell beleírnod a html-be.
Ha valamilyen szerkesztő programot használsz (pl. FrontPage), akkor meg a végén a kívánt pozícióban beszúrás -> könyvjelző. Utána a lap tetején meg csinálsz egy hivatkozást, ahol célként az előbb létrehozott könyvjelzőt adod meg.
<a name="eleje"></a>
Ezt berakod a lap elejére. (Tudom, hogy már leírták, de ebbe a részbe nem kell a # jel)
És a link pedig:
<a href="#eleje">Ez a link az elejere az oldalnak</a>
Tessék egy teljes példa, hogy jobban megértsd.
<html>
<head>
ide amit csak akarsz.. >P
</head>
<body>
<a name='eleje'></a>
ide sok sok szoveg jon a br-ek helyett.
<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />
Itt a vege a sok szovegnek.
Es ez a link visz az oldal elejere:
<a href='#eleje'>Eleje!</a>
</body>
</html>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!