Javascript táblázatok, css class-ok?
Van egy táblázatom, és minden cellához 3 class név tartozik. Hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha egy bizonyos cella fölé viszem a kurzort, amelyik class ott be van állítva, a többi ugyanolyan osztályú cellát (különböző színekkel) kiemelje?
Ha lehet ne kelljen mindegyikhez beírni, hogy onmouseover()... úgy én is tudnám, csak kicsit hosszadalmas...
Köszönöm a segítséget!
például úgy hogy kikeresed az összes abba az osztályba tartozó elemet,
csinálsz egy tömböt belőlük, végigmész rajta és átallitod a színüket. pl
function szinvalto(cella){
var vmiosztaly = document.getElementsByClassName(cella.className);
for (var i=0; i<vmiosztaly.length; i++){
vmiosztaly[i].style.bgColor = "szinkod";
}
}
a cella onclick-jbol meghivod: szinvalto(this);
"Ha lehet ne kelljen mindegyikhez beírni, hogy onmouseover()... úgy én is tudnám, csak kicsit hosszadalmas.."
hát ez paradigma. Mert ha valaminek az onmouseover-jéből akarsz vmit végrehajtani akkor muszáj ott lennie az onmouseover-nek.
Ha nem akarod egyenként beírni őket, akkor írd be oda, ahol generálod ki az oldalat. Ha nem generálod hanem HTML, akkor csinálj egy ojan függvényt, ami a kiosztja hejetted az onmouseover attribútumokat, pl a body onload-jában. Ha nem elég specifikus a válasz akkor adj még több infot hogy, hogyan jön létre az oldalad, esetleg vmi forráskódokat
én is jquery-re szavazok:
<script src=" [link] type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
$('.cella1').hover(function()
{
$('.cella1').css("background","red");
});
</script>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!