Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » [Haladó PHP]Hogyan lehet RSS...

[Haladó PHP]Hogyan lehet RSS híreket betölteni PHP oldalra?

Figyelt kérdés

A honlapom jobb oldali keskenyebb sávjába szeretnék friss híreket betölteni egy másik, a témához kapcsolódó oldalról. Nem a konkrét híreket szövegét, csak a hírek címeit, ami egyben link is.

Hogyan tudnám elérni azt, hogy behúzza egy másik oldal XML formátumú RSS híreit, és a feldolgozás lépéseit? Csak ennyi kellene, a legelső pár lépés, utána nem lesz gond!

Elvileg léteznek erre böszme scriptek, de nekem csak a legegyszerűbb megoldás kellene. Nem kell nekem állandóan frissülő AJAX megoldás, meg hasonló felesleges butaságok:)

Köszönöm előre is!

2010. dec. 10. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
2010. dec. 10. 19:05
 2/6 anonim ***** válasza:

SimpleXML-lel egyszerűen megoldható:

$xml = SimpleXMLElement ( file_get contents ("ide_az_rss_címe");

$cim = $xml->$chanel[0]->$item[0]->$title[0];

Ez a legelső hír címét szerzi meg.

Szerintem ez a legegyszerűbb.

2010. dec. 10. 20:23
 3/6 anonim ***** válasza:
*$xml = SimpleXMLElement ( file_get contents ("ide_az_rss_címe"));
2010. dec. 10. 20:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Hálás köszönet!
2010. dec. 11. 12:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Ó a franc...

Minden szépen működik localhoston, de a file_get_contents() függvény le van tiltva xtreemhoston:-/

Létezik más megoldás? Hogyan tudná ezt megkerülni?

Köszönöm

2010. dec. 11. 15:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha csak a file_get_contents nem működik, akkor marad az fopen és az fgets, de ha net van letiltva akkor szerintem nem lehet sokat tenni ellene.

(előző vagyok)

2010. dec. 11. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!