[Haladó PHP]Hogyan lehet RSS híreket betölteni PHP oldalra?
A honlapom jobb oldali keskenyebb sávjába szeretnék friss híreket betölteni egy másik, a témához kapcsolódó oldalról. Nem a konkrét híreket szövegét, csak a hírek címeit, ami egyben link is.
Hogyan tudnám elérni azt, hogy behúzza egy másik oldal XML formátumú RSS híreit, és a feldolgozás lépéseit? Csak ennyi kellene, a legelső pár lépés, utána nem lesz gond!
Elvileg léteznek erre böszme scriptek, de nekem csak a legegyszerűbb megoldás kellene. Nem kell nekem állandóan frissülő AJAX megoldás, meg hasonló felesleges butaságok:)
Köszönöm előre is!
SimpleXML-lel egyszerűen megoldható:
$xml = SimpleXMLElement ( file_get contents ("ide_az_rss_címe");
$cim = $xml->$chanel[0]->$item[0]->$title[0];
Ez a legelső hír címét szerzi meg.
Szerintem ez a legegyszerűbb.
Ó a franc...
Minden szépen működik localhoston, de a file_get_contents() függvény le van tiltva xtreemhoston:-/
Létezik más megoldás? Hogyan tudná ezt megkerülni?
Köszönöm
Ha csak a file_get_contents nem működik, akkor marad az fopen és az fgets, de ha net van letiltva akkor szerintem nem lehet sokat tenni ellene.
(előző vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!