Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML/CSS oldalon van alapból...

HTML/CSS oldalon van alapból egy háttér (a <body>-nál meghatározva), aztán egy <div>, és a <div> áttetsző háttere nem ér ki az oldal legszéléig. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Már kiszedtem az összes margin, paddig, width értéket, és még mindig.

Az áttetsző nem azt jelenti, hogy teljesen áttetsző (mert akkor minek lenne?), hanem, hogy elhalványítja azt ami alapból van. Vagy a <div> már eleve beljebb kezdődik, mint a <body> legszéle?

ma 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Jó lenne, ha mutatnál erre példát.

Töltsd fel a kódot egy weboldalra vagy kódmegosztó portálra - például JSFiddle, codepen.io, Pastebin - és a linkjét oszd meg velünk így láthatjuk mi a probléma.

ma 13:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Már látom, kipróbáltam egy példán = a <div> legszéle valamivel eleve beljebb van, mint a <body> legszéle, tehát nem esik egybe... nekem meg az kéne, hogy egybeessen. A <table> ugyanez. Van más lehetőség?
ma 13:12
 3/7 A kérdező kommentje:
A <p>-vel ugyanez a helyzet
ma 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:

#2: Oké, hogy te látod, de mi nem.

Példakódot mutass, illetve hogy mit szeretnél elérni.

ma 13:16
 5/7 A kérdező kommentje:

<html>

<body bgcolor="blue" text="white">

<div style="background-color: green;">

Itt egy szöveg...

</div>

</body>

</html>

A baj az, amit az előbb leírtam: a <div> nem fedi le a <body> egészét, hanem beljebb van egy kicsivel.

ma 13:19
 6/7 A kérdező kommentje:

Áh, rájöttem.

A bodynak alapból van margója, meg kell adni, hogy margin: 0px; és akkor jó...

ma 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:

#5/#6: Ezért szokták "alapbeállításokra" állítani a CSS-értékeket:

[link]

Nem mellesleg ajánlatos a HTML-kódot szabványosan írni: nem elfelejteni a doctype-ot:

<!DOCTYPE html>

a head-et benne a karakterkódolással és a viewport meta taggel:

<head>

<meta charset="UTF-8">

<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

<title>Document</title>

</head>

a bgcolor és a text attribútumokat elhagyni - elavultak, CSS-sel helyettesíthetőek.

ma 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!