Amikor egy oldalon a felhasznált méretnél sokkal nagyobbak vannak beágyazva, mit gondoljak? Lusta volt a fejlesztő lekicsinyíteni?
Hanyagság, lustaság, hozzánemértés...
A cégnél én vagyok a webes ember, én menedzselem a weboldalunk műszaki részét, a tartalomfeltöltést viszont nem én végzem, hanem három másik ember. Egyik sem webes szakember, és néha olyanokat találok az oldalunkon, hogy csak fogom a fejem.
Alap, hogy mindig böszme nagy képeket töltenek fel, teljesen indokolatlanul. Nem ritka, hogy ilyen 4000x5000 pixeles képeket találok, ezeket át szoktam méretezni.
A másik a "félpiramisok". Mikor az images mappában ilyenek vannak:
egy_szep_kep_valamirol.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy_copy.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy_copy_copy.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy_copy_copy_copy.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy_copy_copy_copy_copy.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg
egy_szep_kep_valamirol_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg
Hogy ezt hogyan csinálják, rejtély számomra. Szerintem valahogy a Photoshoppal úgy mentik el a képeket, hogy nem felülírják, hanem másolatot csinálnak róla, vagy a feltöltésnél megy el valami, fogalmam sincs.
A harmadik pedig a trágya HTML kód, ezt nem is részletezem.
#4 De ezek olyan képek, amiket általában nem akar az ember nagyobb méretben megnézni, pl. itt:
Ilyenkor is jó, hogy akkorák?
És miért nyitnám meg új lapon ha nem vagyok kiváncsi nagy méretben rá. Akkor meg pont azért kattintok a "megnyitás új lapon" mert meg szeretném nézni a lehető legnagyobb felbontásban.
Amúgy nem te vagy az aki a wikipedia és a google kapcsoláton is szoktál irogatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!