Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Talán régi chatesek emlékeztek...

Talán régi chatesek emlékeztek a régi desingre ?

Figyelt kérdés

Valaki tudna segíteni nekem ? :)

Retró chatet szeretnék csinálni, olyat ami annak idején volt 2000-2013 közt biztos tudjátok a régi lila kék chat.hu ról beszélek! :)

Valaki aki itt ismerte esetleg, és segítenék is benne amit tudok... nem lenne kedvünk csinálni egy ugyan olyat ? :)

Szerintem sokkal nagyobb lenne a forgalma, mint a mostani, hulla chtateknek.

Igen igen a Java alapú dologról beszélek vélemény ? :):)

2023. dec. 30. 00:23
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

Jo jo ertem! :O

Sajnalom hogy nem lesz.. perverzek amugy mindig voltak vannak, es lesznek is.

Nem a chat.hu tehet errol..

Pedig szerintem penz is lenne belőle :)

2023. dec. 30. 11:23
 22/32 anonim ***** válasza:

Nekem van egy régi több éves egyedi fejlesztésű chat scriptem, de már elég régóta nem használom. Azért, mert a felhasználók többsége a modern felületet és modern szolgáltatásokat keres. Sokan elmennek, ha nem olyan.

Ha komolyan chat oldal indításán gondolkozol, nézd meg ezt: [link]

Ez a CodyChat, 79 dollár a licensz díja, cserébe ez a legjobb. Modern és letisztult a felülete, kényelmesen használható (mobilon és nagyobb kijelzőn is), rengeteg szolgáltatást és funkciót nyújt, de további bővítmények is vásárolhatók hozzá. A 79 dolláros ár jó pár bővítményt is tartalmaz, teljesen használatra kész és fullos rendszert kapsz, csak le kell fordítani.

A 79 dollár kb. 28.000 Ft szerintem korrekt ár, azt figyelembe véve, hogy egy programozó több száz ezer forintért csinálna meg egy ennél sokkal kisebb tudású chatet. Ehhez még kell egy domain név, ez évente 2-3000 Ft, és egy tárhely, ez kb. 10.000 Ft körül lesz (legalább 3-5 Gb-os csomagot ajánlok). Tehát kb. 40.000 Ft induló költséggel lehet számítani, cserébe egy modern, kényelmesen használható és felhasználóbarát chat oldalad lesz.

2023. dec. 30. 16:29
 23/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm :o(
2023. dec. 30. 22:08
 24/32 anonim ***** válasza:

#20 "A chat.hu amúgy tele volt perverzekkel"

Még főiskolás koromban - kétezres évek eleje - egyszer kíváncsiságból felmentem olyan nicnkévvel, amiből azt lehetett sejteni, hogy egy 12 éves lány vagyok. Hallottam beszámolókat róla, hogy mennyi perverz barom tallja be a fiatalabb lányokat, gondoltam, letesztelem. Nos, semmit nem kellett tennem, csak beléptem egy szobába, és annyi kanos barom írt rám (javarészt olyan tartalmas üzenetekkel, mint a "szia dugunk?"), hogy egész egyszerűen lefagyott a gép.

2023. dec. 31. 00:07
 25/32 anonim ***** válasza:

"perverzek amugy mindig voltak vannak, es lesznek is.

Nem a chat.hu tehet errol.."

Persze. De az üzemeltető felelőssége gondoskodni róla, hogy az ilyenek ne nyerjenek teret. Nem kétezerben vagyunk már, amikor jóformán semmi szabályozás nem volt az interneten. Már azért komoly büntetést kaphatsz, ha nem teszel meg minden tőled elvárható intézkedést azért, hogy ne regisztrálhassanak 16 alattiak. Ugyanis a hatályos jogszabályok szerint 16 éven aluliak nem rendelkezhetnek önállóan a saját adataik online kezeléséről. Oké, azzal, ha teszel egy "elmúltam 16 éves" jelölőnégyzetet, és nem engeded azokat regisztrálni, akik születési idejük alapján még 16 alattiak, nagyrészt ez a probléma meg van oldva... de emellett folyamatosan monitorozni kell a nyilvános szobákat, és ahol az derül ki valakiről, hogy 16 alatti, akkor tiltani kell. (Vagy szülői beleegyezést kell hozzá szerezni, de ez olyan szintű macera, hogy rendszerint senki nem vállalja be.)

És ez csak egy dolog. Azért ha a mindent megszépítő nosztalgia-szemüveget félredobjuk, azt is láthatjuk, hogy elég nagy fertő volt az a hely. Nekünk, fiatal felnőtt férfiaknak ez akkoriban nem tűnt fel, de mondjuk egy általános iskolás kislánynak nem a legjobb élmény, amikor ötvenes perverz barmok a farkukról küldenek képet, meg azt ecsetelik, hogy hogyan élveznék teli a szájukat. És tetszik vagy nem, de a gyakorlatban az oldal üzeneltetése gyakorlatilag semmit nem tudott ez ellen tenni. Az összes intézkedés az volt, hogy ha valaki nem a megfelelő szobában élte ki a kanosságát, akkor ki lett rúgva a szobából, és utasítva lett rá, hogy más szobában perverzkedjen. Ennek ellenére a 18 alatti szobák is tele voltak prédára vadászó negyvenes-ötvenes-hatvanasokkal, csak ameddig nem nyilvánosan írtak szexuális ajánlatot, addig simán meg voltak ott tűrve.

Szóval bocsi, én elismerem, hogy sokan önként dolgoztak az oldal fenntartásán, de láthatóan ennek hatékonysága nagyon alacsony volt.

"Pedig szerintem penz is lenne belőle :)"

Láthatóan továbbra sem vagy hajlandó a valóság talajára leszállni, nem vagy hajlandó felfogni azokat a tényeket, amik az elképzeléseidnek ellent mondanak, és továbbra is csak szajkózod ugyanazokat a sületlenségeket.

De nosza! Akkor készíts üzleti tervet, indíts be egy chat-oldalt, és gazdagodj meg!

Ismét elmondom: még bőven a régi felülete volt a chat.hu-nak, amikor már alig lézengett pár ember az oldalon. Egész egyszerűen azért, mert más platformok népszerűbbé váltak. Szóval hiába volt a régi felület, egyre inkább pusztult az oldal. Akkor szerinted ha most változatlan módon újraindítanád, mitől lenne majd népszerű?

De számolj csak utána a költségeknek! Ha mondjuk te magad lefejlesztenéd az oldalt, akkor ez a része nulla forint lenne. Egyébként meg olyan párszázezres tétel, attól függően, hogy mik a kívánalmaid, milyen garanciákat kérsz, és milyen csapattal készítteted el. Azzal is számolj, hogy ha mással készítteted el, akkor azért időnként szükségessé válhatnak különböző fejlesztések, korrekciók. Ezek is pénzbe kerülnek majd.

Aztán ott van a szerver üzemeltetése. Mondjuk lehet már kapni ezer forint környéki összegért VPS-t, de ha komolyabb terhelésre számítasz, akkor azért komolyabb infrastruktúrában gondolkozz! Ennek összege a havi kb. tízezertől a százezres nagyságrendekig terjedhet, sőt, ha saját (fizikai) szervert akarsz üzemeltetni, egy jobb vas milliós nagyságrendű kiadást jelent. Amit aztán nem célszerű otthonról, egy lakossági előfizetésről üzemeltetni, hanem minimumk egy szerver hotelben illil elhelyezni, ami tízezres nagyságrendű összeg havonta.

(A domain név ehhez képest apróság, párezer forint évente.)

Nem árt egy jogászt is bevonni, minimum arra az időre, ameddig átnézi, hogy a felhasználási feltételek mennyire helytállóak, illetve hogy mennyire lesz rendben az adatkezelésetek. A jogászok pedig közismerten horror áron dolgoznak.

Aztán ott van az alkalmazottak fizetése. Persze, üzemeltetheted te magad is, de arra azért gondolnod kell, hogy te nem tudsz ott lenni heti 168 órában, szóval legalább még egy embert alkalmaznod kell. Arra ne alapozz, hogy anno régen te önként csináltad, mert nem fogsz olyat találni, aki önként, ingyen felelősséget is vállal majd a munkájáért, illetőleg birtokában van azon ismereteknek, amik szükségesek a munkakör ellátásához. Ugyanis tisztában kell lennie a jogszabályokkal, mit tehet meg, mi az, amikor kötelező lépnie, és mi az, amit nem tehet meg. Mégegyszer mondom: nem 2000-et írunk, sokkal komolyabb jogi szabályozások vannak életben, mint akkor. Illetőleg egy ilyen oldal moderátorának nem árt, ha vannak pszichológiai, és kriminológiai ismeretei is. Szükség esetén erre képezni kell az alkalmazottaidat is, ami alkalmanként százezres nagyságrendű kiadás lehet, illetőleg egy teljes állású moderátor sem fog veled szóba állni százezres nagyságrendű összeg alatt.

(Meg ugye az esetleges reklámkiadások, mert magától nem sokan fognak az oldaladra rátalálni.)

Ezek után pedig elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy hogyan termelsz belőle nyereséget? Google Adsense hirdetésekből? Baromi nehezen fog ebből összejönni annyi, hogy egyáltalán nullszaldóra kijöjjél. Ahhoz százezres nagyságrendű napi látogatottság kellene, ez pedig nem fog összejönni. Természetesen lehetséges hatékonyabb bevételszerzési modelleket találni, lehet kínálni fizetős szolgáltatásokat, ennek persze további technikai és adminisztratív költségei vannak, meg megfelelő látogatottság felett lehet reklámozókat, szponzorokat keresni, de ehhez nem lesz elég az, hogy pártíz ember lézengjen az oldalon.

2023. dec. 31. 00:55
 26/32 anonim ***** válasza:

Ha annyira nosztalgiázni akarsz - tessék.

[link] [link]

2023. dec. 31. 11:54
 27/32 A kérdező kommentje:

Nem értek egyet.. ott a snap chat meg anotalk.. kutyát nem érdekli igaz.. :(

Na mind1 is :s

2023. dec. 31. 14:50
 28/32 anonim ***** válasza:
Jó, hát ennyi ésszel persze, hogy nem fogod érteni.
2023. dec. 31. 15:13
 29/32 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz azon, hogy egy chat nem csak designból áll?
2024. jan. 2. 22:15
 30/32 A kérdező kommentje:

Jó feladtam nyertetek :))

Nekem hianyzott az a dessing ennyi az egész :/

2024. jan. 3. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!