Egyes weboldalakon lusták kis méretű képeket gyártani, ezért pakolják tele az oldalt lekicsinyített nagy felbontású képekkel?
Figyelt kérdés
Erre utal, ami később be is igazolódik, ha azt látod, hogy a képek lassan, soronként töltődnek csak be.2023. ápr. 30. 08:46
11/23 A kérdező kommentje:
#10 Azt nem gondoltam, hogy egyenként kézzel kéne... Ha nem érthető, amiről szól a kérdés: látsz egy kis képet, megnyitod új lapon, és sokkal nagyobb képet jelenít meg.
2023. máj. 2. 09:42
12/23 anonim válasza:
Igen érthető volt:
"lusták kis méretű képeket gyártani"
Legközelebb ne így fogalmazz akkor. Nem lustaság kérdése beilleszteni 3 sor kódot egy meglévő libből, hanem tudatlanságé.
13/23 A kérdező kommentje:
Ezer bocsánat, akkor tudatlanok lehettek...
2023. máj. 2. 10:09
14/23 anonim válasza:
Mert a webfejlesztő szférában elég sok a hozzá nem értő kókler. Megtanulnak mechanikusan használni 1-2 frameworköt, de mélyebb tudásuk nincs. De legtöbbször nem is kell, mert elég csak a megrendelő igényeit kielégíteni, ami általában egyezik az éppen aktuális divattal. (Meg persze náluk legyen jó, mert sok megrendelőnek meglepő csőlátása van, azt hiszi, ha nála megfelelő, akkor az 2 faluval arrébb, a 2G-s mobilnettel is teljesen vállalható lesz.) A divat pedig az, hogy ma a kulcskérdés az, hogy ha másodpercenként negyvenszer pörgeted meg a telefonodat, akkor az negyvenszer igazodjon a telefon éppen aktuális pozíciójához. És nem az, hogy az adott oldal megfelelően használható legyen.
15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2023. máj. 2. 11:05
16/23 anonim válasza:
mert minek toltsem fel a tarhelyem 20 millio kisfelbontasu szar keppel mikor nagyfelbontasu is meg van par szaz kbbol jo minosegben webpben?
17/23 A kérdező kommentje:
Mert néha erős gépen gigabites csatlakozás mellett is csoroghat lassan az a 10-20MB...
2023. máj. 2. 18:45
18/23 anonim válasza:
20 Megapixel = 1,3MB Csak ennél nagyobb képeket kéne előnézeti képpel lecserélni. (ahogy már előzőleg linkeltem)
Van aki 50 Megapixeles képeket tölt fel..?
19/23 A kérdező kommentje:
Nem néztem meg minden oldalon a képek tényleges méretét és formátumát, nem is tanácsot kértem ezzel kapcsolatban...
2023. máj. 2. 19:03
20/23 anonim válasza:
A betárcsázós fütyülős dialup modemmel netezők így jártak. Nem lehet már az ő igényeikre szabni a webet. 🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!