Ha egy web designert megkérek, hogy készítse el a weboldalamat, hogy történik a weboldal "átadása"?
Bocsi, nagyon hülye kérdések lesznek, csak tényleg nem tudom, hogy megy ez a gyakorlatban.
Szóval tegyük fel, készít nekem egy WordPress oldalt. Ehhez nyilván őneki telepítve van a gépére a WP, de mikor "megkapom" a kész oldalt, nekem is telepítenem kell azt? Utána megváltoztatom a jelszavakat, amiket ő használt a készítéshez, és attól fogva én tartom karban az oldalt, és ő már nem tud belenyúlni? Viszont akkor gondolom nekem is a WP ismeretére szükségem van, ha bármit változtatni, frissíteni akarok az oldalamon?
A weboldal készítést meg nyilván úgy kezdi, hogy befizeti a hosting szolgáltatónak a havi díjakat előre, és akkor én ezt utólag fizetem ki neki? Bármi más költség lesz-e, vagy csak ez a hosting havidíj, amit fizetni kell? (Ha jól tudom a WP ingyenes?)
Illetve általában egy statikus bemutatkozó oldalért mennyit szoktak elkérni a designerek? Tegyük fel, nincs benne kódolás, csak WP sablonok.
"A weboldal készítést meg nyilván úgy kezdi, hogy befizeti a hosting szolgáltatónak a havi díjakat előre..."
Nyilván nem. Miért kezdené így?
Nézd, ne feltételezgess össze-vissza mindent, hanem találd ki, te mit és hogyan szeretnél, és írd bele a szerződésbe. Ugyanis ezért van a szerződés, hogy minden ilyen kérdést pontról pontra, részletesen beleírjatok.
"Illetve általában egy statikus bemutatkozó oldalért mennyit szoktak elkérni a designerek? Tegyük fel, nincs benne kódolás, csak WP sablonok."
Ha WP, akkor az már nem statikus.
Ööö ezeket nem a webdesignerrel kéne megtárgyalni? Amúgy ha drag and droppol arra is van már olyan program ami fizetős, de több keretrendszerbe is lehet tenni a weboldalt, amit külsőleg ezzel a programmal elkészített és zip-be a megfelelő keretrendszerhez becsomagolta.
A wordpressnél ott van olyan opció, hogy weboldal adatbázis mentés, ergo becsomagolja adatbázissal együtt és te a magad telepített wordpressében tudod pluginnal kicsomagolni.
De ahhoz igen kell értened dolgokhoz.
Ha a wordpress.org-ról van szó.
A domain név és tárhely vétele nem a webdesigner feladata, az a te dolgod. A webdesigner csak elkészíti a weboldalt.
Ez olyan mintha egy lakberendezőtől elvárnád, hogy a házat is megvegye neked és intézzen mindent mielőtt berendezi. :D
De pl. wordpress.org-nál ha sablont akarsz na oda kell tudni programozni is, ergo az meg vagy tud a webdesigner vagy nem.
Szerződéssel kezdődnek a dolgok, khm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!