Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Szeretnék egy weblapot, ahol...

Szeretnék egy weblapot, ahol oktatóanyagot árulnék, de eddig mindegyik weblap szerkesztő elutasított. Miért?

Figyelt kérdés

Weblap szerkesztés céljából egy nagyon egyszerű dolgot kértem.

Bemutatkozó oldal, tananyag felület, vásárló felület, majd a vásárlás után a fizetős videók is jelenjenek meg az oldalon.

Rákerestem a google-ben, és írtam e-mailt részletesen, hogy mit szeretnék, az első 10-12 találatnak kb.

Eddig 6 válasz jött, mind elutasított, még árat sem mondtak rá.

Miért lehet ez?

2023. febr. 16. 16:18
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Jól írja az első válaszadó. Az a baj, hogy ha a videók másolásvédettek, azt is ki lehet játszani (igazából a másolásvédelem csak megnehezíti a dolgot, de nem teszi lehetetlenné). Ezért van az, hogy a DVD vagy streaming premierkor felkerülnek torrentre is a legújabb filmek. Tehát csak a felhasználók "jóindulatától" függ, hogy ellopják-e a videóidat vagy nem.

Amit ez ellen tudsz tenni, hogy te is folyamatosan nézed a Google keresőben és a torrent oldalakon, hogy fent vannak-e a valahol videóid. A potenciális vásárlóid egy része is rákeres ezekre, ha a weboldalad meggyőzte őket. Ha nincs kint sehol, akkor fizetnek érte, de ha megtalálják, az neked rossz. Ha megtalálod valahol, mint jogtulajdonos kötelezheted a weboldal vagy torrent oldal üzemeltetőjét, hogy haladéktalanul távolítsák el a videóidat (szerzői jogokra hivatkozva). Jó esetben megijednek az esetleges jogkövetkezményektől és megteszik ezt. Ha nem távolítják el, akkor feljelentheted őket, bár ez elég procedúrás, mivel te is járhatsz bíróságra. Az a baj, hogy bár bírósági úton követelhetsz kártérítést, de meg kell találni adott oldal üzemeltetőjét (ami egyáltalán nem biztos, hogy sikerülni fog), és akkor is hónapok ha nem évek egy ilyen per, addig is ingyen letölthetik a videóid.

Egyébként technikailag egyszerűen összeállítható egy ilyen weboldal, mert egy webáruházban digitális termékeket is lehet értékesíteni, pl. videókat. Ha az nem zavar, hogy a videóid csak az nem lopja el, aki nem ért hozzá vagy nem akarja, akkor simán elkészíthető egy ilyen weboldal.

2023. febr. 16. 17:07
 12/25 anonim ***** válasza:
2023. febr. 16. 17:12
 13/25 A kérdező kommentje:

Szóval, ha a videókat mondjuk én küldöm át, vagy osztom meg bárkivel, akkor a 2,5 millió helyett sima webáruház lesz 2 termékkel és 100-200 ezer ft lesz a költsége?

Videókkal meg 3 millió? És ugyan úgy ellopható.

2023. febr. 16. 17:27
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, itt írhat bárki bármit, tök üres szavak.

Eddig egy valódi ajánlatot kaptál. Tőlük tudsz kérdezni, velük tudsz egyezkedni.

2023. febr. 16. 17:35
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha annyira benne vagy a wp-ben, akkor csináld meg azzal. Egy egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég egy teljesen igényeknek megfelelő egyedi cms rendszert fog a kezedbe adni aminek van külön admin felülete ahová te tudsz belépni és irányítani az oldalt, láthatod a tranzakciókat stb. Ez a teljes cms rendszer nem 10 perc. Emellett megpróbálják minél jobban levédeni a videókat, hogy tényleg nehéz legyen megszerezni azokat. És ne csak azt lásd hogy "hát de ez sok két videóért" hanem azt higy egy ilyen rendszerrel nem csak két videód lehet. Az a céget nem érdekli hogy te hány videót fogsz feltölteni. Pontosan ugyan annyi munka megcsinálni akkor is ha 2 videót töltesz fel és akkot is ha 1000-et. Így már szerintem 2.5m nem sok érte. És ez gyanítom hogy csak egy nagyon nagyvonalú becslés. Az hogy mások még nem adtak ajánlatot az lehet a leterheltségtől is.

Az is lehet hogy látszódik az emailedből hogy nagyon problémás lenne veled együtt dolgozni. Pl ha én olyan emailt kapnék hogy "kellene egy egyszerű oldal ami wp-ben 10 perc szóval olcsó legyen", akkor biztos nem foglalkoznék vele.

2023. febr. 16. 18:05
 16/25 stefan88 ***** válasza:
100%

Nézd, már tudom hogy többször feltetted ez a kérdést, én már legalább ötször olvastam. Értsd, ha valaki egy weboldalt és annak anyagát megtekinti, az letölti! Mert különben nem tudja megnézni. Innentől meg kár ezen filózni, a youtube se kis cég és védi valamelyest az anyagot, mégis rakadt online felületnél le lehet szedni a videókat yt-ről. Vagy van rá böngészős plugin. Szóval ami a neten van, az kb "mindenkié".

Az más kérdés, hogy pl. kártyás vásárlással vásárol a user egy havi tagságot és akkor megtekintheti a videót. Ez már annyira nem nagy cucc. Az internet ilyen, ami az interneten egy adatfolyam és eljutt hozzád és megtekintheted, az le is menthető.

Hogy amúgy miért ennyi? Gondold el milyen szerver kell ahhoz, hogy pl egyszerre 10 videót full hd-ban tudjon streamelni, mekkora tárhely, gyorsítótár, rendelkezésre állás, email küldés (és még ha nem is spam!), https SSL bérlés, redundancia és ez még nem is a fejlesztés része. Vagy aki elvállja, csak megírja a programot utána a domain és szerver bérlést fizeted te? Mert annak súlyos havi költségei lesznek, ha te "streaming" szervert akarsz :D

És igen, ha sajátot akarsz, az sajna drága.

2023. febr. 16. 21:09
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem, hogy ha sokallod az árajánlatot, akkor miért nem használsz egy már meglévő megoldást?

Kismillió ismert oldal van, ahol minimális jutalékért árulhatsz videókat, biztonságos módon. Nem neked kell a kártyás fizetéssel sz..pni, nem te próbálod megoldani a videók másolásvédelmét, nem riasztja el a noname oldalad a vásárlókat. (Egy ismert, megbízható oldalon sokkal szívesebben fizet mindenki.)

100-200 ezerért pedig nem dolgozik senki, maximum unatkozó, mellékest kereső, számlaképtelen, garanciát nem vállaló egyetemisták és ügyesebb középsulisok. Nincs olyan, amit te elképzelsz, hogy valaki összekattintgat 2 óra alatt egy tényleg jól működő, igényeidnek megfelelő weboldalt.

2023. febr. 17. 00:24
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Akkor nézzük...

Először is kell egy grafikai terv, egyes rétegek - funkciókhoz, ez nettó 200 ezer körül van jelenleg, amit pl. én is az előlegből fizetek, vagy választ egy sablont, 30~50$ -ért.

Ezt PSD / Figma -ban megkapom, és az alapján épül fel a FrontEnd.

Aztán jön hozzá a motor, ami hajtja az egész portált, felhasználó kezelés (regisztráció - belépés - SocLogin...), fizetés - előfizetés kezelése, ehhez választott szolgáltató (PayPal, SimplePay...) integrációja...

Eddig nem is lenne vészes, durván 500~600 ezer összesen, félkész modulokkal dolgozó fejlesztőnek.

Most jön a tananyagok, ami lehet videó és/vagy szöveges alapú mint amiről szó van.

Ez tanfolyamokra kategorizálni, majd szakaszokra - leckékre bontani, amin egymás után végig tud menni.

!!! És itt jön a hatalmas árkülönbség !!!

A videók feltöltése és elérhetősége.

- Külső szolgálatótól iFrame beágyazás:

Ez a legolcsóbb módja, de semennyire nem befolyásolható.

+ bele nyomhatják a saját reklámiakat ha ingyenes, ami zavaró.

- Saját tárhelyről mp4 videók beágyazása.

Ezt ketté kell osztani, olcsóbb ha te magad konvertálod, és megfelelő formátumba töltöd fel.

Drágább ha adminisztrációs felületen a feltöltött videót utó feldolgozni is kell.

(+ ekkor nem jó bármilyen tárhely, mert videó konvertálás speciális dolog)

Aztán jön a védelem: elegendő csak a http_referer védelem és hogy jobb klikk / mentés másként lelegyen tiltva JS -ből, de ez nem gátolja meg a böngésző modulokat. (sőt nálam pl. mobilom gyári böngészője is tartalmaz rá funkciót)

Feldarabolni 1-2 másodperces szeletekre, és m3u8 -al listába átadva lejátszani.

(ehhez is van modul, ami képes kiszedni, de azért már nem olyan egyszerű)

Vagy egy egyedi lejátszó modult beépíteni ami szerver oldalról pl. WebSocekt -en tölti be a videót JS -el, és küldi a videó felületnek.

(Persze ez is lelopható, de megizzasztja még a programozókat is kicsit, főleg ha még random titkosítva is jön, és dekódóló kulcsokat külön kapja a szervertől.)

Minél bonyolultabb annál költségesebb, mind az üzemeltetés, mind az elkészítése.

Az ár, amit kaptál ~2 éve tényleg határ eset lenne, de ma, mikor KATA -s fejlesztők is kiestek az alacsony árból, drasztikus infláció van, elég korrektnek mondanám.

2023. febr. 17. 08:19
 19/25 A kérdező kommentje:

Beléptem egy fb csoportba, 2 nap alatt kb 30 ajánlatot kaptam, 100-600 ezer ft között 90% ban, 200 ezer ft alatti, szép referenciákkal kaptam 5 ajánlatot, és további 5-6ot, ami nem annyira kapós.

Volt 2 db 1 milliós is.

Azért hagyom itt ezt a kommentet, hogyha valaki megtalálja a kérdésem, és hasonló cipőben jár, ott keressen fejlesztőt.

Szerződéses cégek, számlaképesen is 300-400 ezres ajánlatot adnak, magán emberek 200 környékén.

Megrohamozzák az embert, könnyű választani.

Az itteni kommentekre viszont nem reagálnék, a válaszadók többsége el van tévedve.

2023. febr. 18. 22:02
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Majd írd meg azt is, hogy milyen lett az oldal. :)
2023. febr. 18. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!