Azt meglehet csinálni (HTML) hogy a menüpontok, minden 1 index fájlban legyen?
Mert ugye egy normál oldalon a menüpont minden eleméhez tartozik egy index fájl amit külön betölt
Pl:
href="index.html">Zene</a>
href="index2.html">Film</a>
href="index3.html">Sport</a>
És azt szeretném hogy a fent látott 3 index fájlt 1 index fájl tartalmazza
Ez lehetséges? Ha igen hogyan? (nagyon kezdő vagyok!)
A válaszokat köszönöm!
<a href="index.html">Zene</a>
<a href="index2.html">Film</a>
<a href="index3.html">Sport</a>
Így működik.
A kérdező azt szeretné, hogy ne kelljen sok-sok külön html oldal csinálnia, hanem csak 1-et, ami mindent tartalmaz, viszont csak azt mutatja, amilyen linkre ráklikkel az illető.
Jól értem?
Ha igen, akkor meg lehet valósítani, viszont iszonyatosan bonyolult, és hülyeség is. Egyrészt nem keresőbarát, másrészt megnehezíti az emberek dolgát is navigációnál. Ugyanis ezt javascriptekkel lehet megoldani, de akkor pl értelmét veszíti a vissza gomb a böngészőben. Ami sokakat idegesít. :P
Szóval ezt inkább ne. Főleg mivel kezdő vagy, inkább azt mondanám, hogy felejtsd el. Maradj a hagyományos több html oldalas megoldásnál, vagy kezdj el tanulni php-t, és mysql-t.
Utolsó nagyon jól értetted! :))
Köszi a választ! Akkor nem csinálok ilyet, mert tényleg igazad van! Akkor a vissza gomb kilép az egész oldalból... :S
Egyébként azért szerettem volna úgy megcsinálni, mert szerettem volna betenni egy zene lejátszót (nem indul automatikusan) ami nem áll meg minden betöltésnél :S
Igen, a frame valóban ronda megoldás. Viszont a zenelejátszó problémáját megoldaná vele. Folytatódna a zene akkor is, ha ráklikkel egy linkre, hiszen megadhatja, hogy melyik frame frissüljön kattintáskor.
Persze biztos létezik szebb megoldása is a problémáknak pl javascriptekkel, ajax-al, csak mivel a kérdező kezdő, nem biztos, hogy neki ez jó megoldást jelentene. No meg arról nem is beszélve, hogy annak a megoldásnak is megvannak a hátrányai.
Fikázni amúgy meg könnyű, meg nagyot mondani. Mi lenne, ha egy hasznosítható ötlettel állnál neki a fikázásnak? Mert úgy könnyű oltogatni, hogy közben semmi használható megoldást nem kínál az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!