Hogyan tudok kiszolgáló nélkül weblapot csinálni?
Szóval olyan kénem hogy nem mondjuk: példa.gp.hu, hanem csak példa.com .. Hogy tudnék ilyet csinálni, és ha pénzes mennyiért?
Illetve, hogyan tudom szerkeszteni ha esetleg ez valamilyen programmal történik. Köszi :)
(egyébként egy közérdekű oldal lenne, vagyis, egy bizonyos "műfaj" ....)
Kiszolgáló nélkül sehogy, ő küldi el a látogatónak a kért tartalmat! :)
Viccet félretéve, értem a kérdést. Először is regisztrálnod kell a pelda.hu domaint (ezt nem tudod, foglalt, keress másikat).
Ha TLD (TopLevelDomain) szeretnél (mint a pelda.hu), az mindenképpen fizetős, néhány ezer esetleg néhány 10ezer évente. Ha nem kell TLD (pl. pelda.ath.cx), akár ingyen is megoldható.
Ha tiéd a domain név, te határozhatod meg milyen IP (melyik gépre) címre mutasson a név. Ez lehet saját otthoni géped (maximum ha egy-két haverfele szeretnél szolgáltatni, egyébként teljesen használhatatlan). Tarthatsz fen (vagy bérelhetsz) saját szervert valamelyik szervek parkban (hacsak nem akarsz nagyon komoly dolgokat fölösleges). Szerverhosting-ként keresd a szolgáltatást.
Általánosságban érdemes tárhelyet bérelni hozzá, webhosting-ként keresd. Esetleg irányíthatod ingyenes tárhelyre is a domainnevet.
Ott van egy szöveges mező ahova be kell írnod a .hu előtti részt és kiválaszthatod hogy milyet szeretnél(.hu .eu .com). Majd válassz ki egy domain-t és regisztrálj! Ha ezt megtetted a az admin felületben az új domain kezelőnél kattints az "Új domain/átregisztráció"-ra és akkor elküldöd a csekket vagy utalást amiben fizetni akarsz és kész is. Egyépként a .hu-s weboldal 2évre 3000FT nagyon olcsó!! Nekem is ilyen van. A készítés már macerásabb. Tölts le egy weblap készítő programot (pl.: Macromedia dreamwiever 8) és tanulj meg html-ben programozni. Az ingyenes tutorial itt van : [link]
És majd a html kódot írd be a dreamwierbe. Vagy van egy egyszerűbb honlapkészítő program az NVU. Ha el készült az egyik oldalad akkor ftp-vel töltsd fel a dotroll-ra. Mindehhez egy programozói honlapon felteheted a kérdéseidet és programozók válaszolnak rá : [link]
Remélem segítettem.
Ingyentárhelyeknél pénz nélkül csak olyat tudsz, hogy:
"amitakarsz.tárhelyneve.hu"
De ha veszel domaint, én 2ezeré vettem két évre, akkor az már tényleg a tied lesz, nem egy ilyen ingyenes hulladák, és annak a címe az már lehet ilyen, hogy:
"amitakarsz.hu"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!