Weboldal termék slideshow hogyan?
Magát a kódot tudom, más szemszögből szeretném megközelíteni:
Van egy adatbázisom ami tartalmazza a termékeket, mindegyik kapott egy egyedi id-t. Az id 1-től kezdődik és több száz termék van, viszont olyan előfordulhat hogy mondjuk 62-es id kimaradt az adatbázisból vagy nem tartozik hozzá termék. Eddig úgy gondoltam, hogy kiválasztok pár darab random terméket az 1 és a maximum id között és azokat a termékeket jelenítem meg. Viszont így bele eshetek abba, hogy olyan random számokat választ ki amely id-hez nem tartozik termék vagy egymás után többször ugyanazt.
Ilyen weboldalakon milyen szisztéma szerint szokták slideshow-ban megjeleníteni a termékeket?
A véletlen kiválasztás problémájára ("Viszont így bele eshetek abba, hogy olyan random számokat választ ki amely id-hez nem tartozik termék vagy egymás után többször ugyanazt."):
SELECT * FROM terrmekek
ORDER BY RAND()
LIMIT 1;
így az adatbázis véletlenszerűen összekavart "termekek" táblájából választasz ki egyet - nem kell aggódnod a miatt, ha egy id nem szerepel benne.
...vagy inkább elengedjük a randomot, mert értelmes megoldást keresünk, nemde?
Például a terméknek van attrbute-ja, amit a slideshow modul figyel, és abból dolgozik (ezt választja ki a kliens).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!