Itt a gyakorin hogyan lehet html kódokat használni a hozzászólásokban?
Ez a karakteres forma miért nem jó?
1^3
Mert csúnya.
Az biztos, hogy lehet valamit használni, mert már láttam másoknál superscript vagy subscript formázást, tehát pl. alsó- felső indexelést.
Példa: superscript (ˢᵘᵖᵉʳˢᶜʳᶦᵖᵗ)
megnéztem HTML kódban és notepad++-ban is bemásolva
ez a ˢᵘᵖᵉʳˢᶜʳᶦᵖᵗ ilyen karakterekből áll, nem HTML formázással van előállítva
Nem lehet formázni az oldalon. Speciális karaktereket be tudsz illeszteni egyes Unicode karaktertáblákból, amit máshonnan bemásolsz. Vagy meg tudja jeleníteni az oldal, vagy nem.
Itt például a hatványokat látszólag beilleszti: x⁴, x₄.
Sehogy.
Amit te bemásoltál, az sem HTML formázás, hanem léteznek alsó- és felső indexű Unicode karakterek.
Html vagy nem html formázás, az nem túl lényeges.
Valaki csinált itt korábban olyat, hogy a "ró" görög betű mellett a subscriptben ott volt az "olaj" szó (dőlt betűvel!!). Biztos, hogy kimásolta valahonnan (talán a Worbdől??), de megjelent, ott volt a hozzászólásában. Nem tudok rákeresni, de a saját szememmel láttam.
"Html vagy nem html formázás, az nem túl lényeges."
Tekintettel, hogy ez volt a kérdésed: de, lényeges.
"Nem tudok rákeresni, de a saját szememmel láttam."
Van pár tízezer Unicoda karakter. Ha nagyon akarod, biztos találsz köztük dőlt, indexben levő karaktereket is.
"Biztos, hogy kimásolta valahonnan (talán a Worbdől??)"
Ha arra gondolsz, hogy Wordben megformázod, és akkor itt majd úgy fog kinézni, akkor csalódnod kell.
Persze, ha Wordben is eleve a megadott Unicode karakterek szerepeltek, akkor lehet. De ez esetben tök mindegy, hogy Word, vagy Jegyzettömb volt-e a forrás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!