Hogyan tudok adatbázist készíteni egy saját weboldalhoz ?
Véletlenül nem feliratkozó / regisztráció -s részt akartál mondani bejelentkező helyett?
Mert ilyenkor kell az adatbázisba eltárolni a felhasználó nevet és a (kétszer bekért) jelszót (miután csekkoltad, hogy mindkét alkalommal ugyanazt a jelszót írta be a regisztráló kliens).
Ezt követően kell INSERT - elni az adatbázisba az értékeket (és persze a jelszó esetén minimum(!) egy SHA függvényt sem árt használni.
Ez volt a regisztráció, ekkor kell eltárolni pl a jelszót is.
Később, amikor majd bejelentkezik a kliens a tárolt username - password - öt kell összevetni a tárolt adatokkal.
Vagy nem erre gondoltál?
#2 vagyok: javítás:
"Később, amikor majd bejelentkezik a kliens a tárolt username - password - öt kell összevetni a tárolt adatokkal."
HELETT:
"Később, amikor majd bejelentkezik a kliens a tárolt username - password - öt kell összevetni a bejelentkezéskor megadott adatokkal."
"egy SHA függvényt sem árt"
2022 van, jussunk el a PBKDF2/bcrypt/scrypt/argon2 -ig
ha van már adatbázisod, akkor amelyik szerveroldali nyelvet használod, megnézed, hogy kell csatlakozni vele, PHPnál pl. a PDO vagy mysqli
illetve figyelj oda, hogy escapelve legyenek az adatok
lásd: [link]
@5
Mint írtam: "minimum(!) egy SHA függvényt sem árt". Épp azért írtam, hogy minimum, mert 2022 van és azért, hogy SHA, mert totál kezdő a kérdező. Szerintem még PHP - vel, illetve SQL -lel sem nagyon lehetett dolga, így csak a legalapvetőbb, legegyszerűbb dolgokra szorítkoztam (Gondolod, hogy tudja azt pl, hogy mi a secure hash algorithm? (Pláne nem akartam beijeszteni a PBKDF2/bcrypt/scrypt/argon2 -vel)).
Értjük, de, ahogy azt te is látod, 5 - ös leírta a lényeget (még az SQL injection elleni védelemre is felhívta a figyelmedet).
Ha ennyiből nem világos, akkor neked nem adatbázisra, hanem egy alapszintű web prog. kurzusra van szükséged. Ez viszont sajnos meghaladja e fórum lehetőségeit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!