Elméletben ezt hogy? PHP
Van 3 oldalam, mondjuk:
Főoldal - Blog - Kapcsolat
Szeretném a fejlécet dinamikussá tenni, ezért létrehoztam egy funkciót, így szólítom meg: getHeader();
Ez annyit tesz, hogy require 'tema/fejlec.php';
A fejléc ugyanakkor minden oldalon annyiban különbözik hogy a jelenlegi oldal neve piros, amit egy plusz class-sal adok neki.
Normális: class="elem"
Jelenlegi: class="elem piros"
Milyen lehetőségeim vannak, ennek a piros classnak a pótlására?
Köszönöm:)
Nem tudom, hogy jól értem-e:
Van egy menüsorod és szeretnéd, ha az aktuális oldal színe eltérne a többitől?
Erre nem tudok én sem változó nélküli megoldást, mert valamilyen formában tudatnod kell a sablonnal (ami mindhárom oldal esetében gondolom teljesen egyforma), hogy éppen melyik az aktuális oldal.
Én úgy szoktam a menüsort kigenerálni (ez csak egy egyszerűsített példa), hogy a menüpontokat egy ciklus hozza létre. Minden menüpont esetében lefut egy feltétel, ami megvizsgálja, hogy ez a menüpont az aktuális oldalhoz tartozik-e. Amennyiben igen, akkor a css class-hez hozzáadja az "active" class-t.
Ez persze keretrendszerrel és template engine-el egész szépen megvalósítható.
Számtalan megoldás létezik erre.
Változó nélkül nulla megoldás van erre.
A kérdés: miért akarod változó nélkül megoldani?
Esetleg ezzel tudsz ugye játszadozni, de a végén lehet hogy egyszerűbb ha változót használsz. :)
Én úgy csináltam, hogy a header egy külön fájlban van, amit minden oldalon lehívok. Minden oldalnak van egy variable-je ($page = 'oldalneve'), ami az adott oldalnak a neve. A headerben a kód pedig a következő minden classban:
if($page=='oldalneve'){echo 'active';}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!