Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Elméletben ezt hogy? PHP

Elméletben ezt hogy? PHP

Figyelt kérdés

Van 3 oldalam, mondjuk:

Főoldal - Blog - Kapcsolat

Szeretném a fejlécet dinamikussá tenni, ezért létrehoztam egy funkciót, így szólítom meg: getHeader();

Ez annyit tesz, hogy require 'tema/fejlec.php';

A fejléc ugyanakkor minden oldalon annyiban különbözik hogy a jelenlegi oldal neve piros, amit egy plusz class-sal adok neki.

Normális: class="elem"

Jelenlegi: class="elem piros"

Milyen lehetőségeim vannak, ennek a piros classnak a pótlására?

Köszönöm:)

2022. márc. 16. 08:59
 1/8 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem beleírni, megoldani megtudnám, viszont ezt változó nélkül szeretném megtenni, ha lehetséges :)
2022. márc. 16. 09:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Leszármazott osztályokkal.
2022. márc. 16. 09:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Változó nélkül? Úgy azért kemény programnyelvet használni. :D
2022. márc. 16. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jól értem-e:

Van egy menüsorod és szeretnéd, ha az aktuális oldal színe eltérne a többitől?

Erre nem tudok én sem változó nélküli megoldást, mert valamilyen formában tudatnod kell a sablonnal (ami mindhárom oldal esetében gondolom teljesen egyforma), hogy éppen melyik az aktuális oldal.

Én úgy szoktam a menüsort kigenerálni (ez csak egy egyszerűsített példa), hogy a menüpontokat egy ciklus hozza létre. Minden menüpont esetében lefut egy feltétel, ami megvizsgálja, hogy ez a menüpont az aktuális oldalhoz tartozik-e. Amennyiben igen, akkor a css class-hez hozzáadja az "active" class-t.

Ez persze keretrendszerrel és template engine-el egész szépen megvalósítható.

2022. márc. 16. 09:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Számtalan megoldás létezik erre.

Változó nélkül nulla megoldás van erre.

A kérdés: miért akarod változó nélkül megoldani?

2022. márc. 16. 10:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Változó nélkül programozni olyan, mint hangszálak nélkül énekelni. Alapvető fundamentális hiba van az elgondolásodban.
2022. márc. 16. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Esetleg ezzel tudsz ugye játszadozni, de a végén lehet hogy egyszerűbb ha változót használsz. :)

[link]

2022. márc. 16. 14:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy a header egy külön fájlban van, amit minden oldalon lehívok. Minden oldalnak van egy variable-je ($page = 'oldalneve'), ami az adott oldalnak a neve. A headerben a kód pedig a következő minden classban:

if($page=='oldalneve'){echo 'active';}

2022. márc. 27. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!