Megéri egyéni vállalkozni, mint weblap készítő?
Elkezdtem a HTML, CSS, JS tanulását, de egy kicsit elbizonytalanodtam. Mai szociális média hálózatában, ki akar egy weboldalt?
Persze vannak nagy webshop cégek, de egyéni vállalkozóként kis boltoknak pl.: kellhet weboldal?
Esetleg valakinek élménye ezzel kapcsolatban?
Azért tűnik telítettnek a piac, mert a "fejlesztők" fele hozzá se tud nyúlni a kódhoz. Jelenleg az is fejesztőnek hívja magát, aki a netről összevásárolt plugin-eket meg template-eket be tudja tölteni egy CMS-be majd ezt árulja (munkájához mérten pofátlanul magas áron).
Persze ha az ügyfél egyedi kéréssel fordul hozzá, akkor vagy nem tudja megoldani, vagy valami olyan horror összeget mond arra az egy funkcióra (mivel kiszervezi olyannak aki meg is tudja csinálni), hogy sokszor az ügyfél lép vissza.
Ezek valójában nem fejleszők. Itt tart a "szakma":
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszi..
Ha nem a WP és Joomla huszárok sorába akarsz beállni, vagy épp a CMS-ek világában egyedi plugin-ek fejlesztésével akarsz foglalkozni, akkor bátran vágj bele. A lényeg, hogy a "kattintgatós" szint nem elég. Az a piac valóban telített, mert azok nem szakemberek, csak youtube tutorial alapján képzett kontárok.
Én pl egyedi fejlesztésekkel foglalkozom csak (framework-re természetesen) és meg lehet belőle élni. Tény, kicsit nehezebb a munkát felhajtani (mivel ez többnyire drágább fejlesztés), ugyanakkor változatos és kreatív. Az ügyfél pedig mindig elégedett, mert bármit meg lehet benne valósítani.
#2: osztom a véleményed, szinte napi rendszerességgel találnak meg, hogy 90% -ban elkészült weboldal (WP + Elementary), aztán jön egy egyedi igény, és a fejlesztő "külföldre költözött", "megbetegedett" ... kifogással lelépet.
És aztán mond el, hogy a nagyon csicsás effektekkel teletolt, lapon a statikus termék információkhoz megrendelő layer - számlázó össze kötés miért kerül annyiba... :-D
Ha így kérdezed, akkor nem. Ha "weblaposnak" akarsz elmenni akkor ne erőltesd szerintem, inkább specializálódj és dolgozz be egy cégbe. Hacsak nem a helyi műkörmösnek kell weboldal csapatban készül. Szerintem gyúrj rá először a sitebuildelésre, design alapján rakj össze reszponzív statikus oldalakat, aztán menj rá a javascriptre, typescriptre és a keretrendszerekre, angular, react, stb...
" Mai szociális média hálózatában, ki akar egy weboldalt?"
Bárki, akinek egy sima landing pagenél igényesebb oldal kell, aminek nem behatároltak a lehetőségei.
"Persze vannak nagy webshop cégek, de egyéni vállalkozóként kis boltoknak pl.: kellhet weboldal?"
Nem tudom mit értesz nagy webshop cégek alatt, szerintem itt valami fogalomzavar lesz, de katásként is tudsz cégeknek bedolgozni, csak ha full-timeban egy cégnek akarsz dolgozni ott már fennáll a bújtatott foglalkoztatás gyanúja (teljes joggal).
Én azt mondanám ha tényleg szereted csinálni és értékelhető minőséget alkotsz, akkor jelentkezz junior frontendesnek valami nagyobb céghez aminek van mentorprogramja.
Köszönöm a választ.
Igazad van, nem jól fogalmaztam.
Az érdekelne, hogy van e jövője a weboldalaknak? Úgy értem, hogy például ott a WordPress, shopify és egyéb builderek. Lehet, hogy ezek és ehhez hasonló megoldások már elegendőek lesznek a megrendelőknek és felhasználóknak.
Erről nem találtam statisztikát, hogy merre megy a piac.
Sajnos még nincs tapasztalatom, így csak végfelhasználói szemmel naivan látom, hogy elég az a WordPress oldal is. Minek kellene több 100k fizetni egy fejlesztőnek? Persze vannak kivételek, ahol komplex az igény, de ebből van több?
Nekem nem tűnnek "bonyolultnak" a weboldalaknak a 70%. Nem az van, hogy túl van hipolva?
Mondom, csak naivan kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!