Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mostanában mennyibe kerül egy...

Mostanában mennyibe kerül egy weboldal? (Lent)

Figyelt kérdés

Nagyjából erre lenne szükség a weboldalon:

1.oldal (bemutatkozás, ajánlások, kapcsolat)

2.oldal (blog)

3. oldal szolgáltatások bővebb kifejtése

Szerintetek ezért mennyit kérnek a webfejlesztők?

2022. jan. 12. 12:35
 1/6 anonim ***** válasza:
16%

ezt akár te magad is megtudod csinálni kb 10-20 óra tanulás után (persze eléggé fapadosan)

egy ingyenes tárhelyet kezdésnek, amíg gyakorolsz

keresel egy számodra megfelelő motort pl Joomla, WordPress...

ezeknek megnézed a telepítését, beállításait

na és ha ettől komolyabbat szeretnél, akkor már jóval több idő lenne

ez valójában nem webfejlesztési feladat, max akkor, ha valóban 0-ról akarod lefejlesztetni és nem ilyen összekattingatós módszerekkel megcsináltatni

2022. jan. 12. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Kb letöltesz egy Wordpress-t és megcsinálod magadnak.

Vagy a szomszéd Pistike biztos összerakja neked cserébe pár Red Bull-ért.

2022. jan. 12. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:
150 ~ 200 ezertől a csillagos égig mehet, ha csináltatod.
2022. jan. 12. 13:55
 4/6 anonim ***** válasza:
25%

Nem értem miért kell, minden bemutatkozó oldalhoz WordPresst ajánlani. Ágyúval bolhára esete. Mindenki meg van győződve, hogy az milyen egyszerű meg nagyszerű. Hát egy frászt. Majd amikor be lassul a sok plugintól, meg védelem hiányában feltörik, akkor mit fog kezdeni vele a 10-20 órás tudással?

Használj inkább statikus html generátort az legalább gyors lesz, méghozzá nagyon gyors. Nem kell félned, hogy feltörik, max. szerveren keresztül, arra kicsi az esély. Ha mégis akkor a napi mentésből pillanatok alatt vissza állítod. És nem kell napokig tanulni a használatát.

Legegyszerűbb szerintem a mobirise és kezdésnek elég az ingyenes. Itt le tudod tölteni: [link]

Blog oldalakhoz, ha szeretnél hozzászólásokat is be iktatni, arra van ezer megoldás pl. Facebook post. Ennek előnye, hogy mindjárt az FB oldaladon is megjelenik. ( több média felület pedig több potenciális látogató és vevő ) vagy másik megoldás amit én használok a [link] szintén tökéletes.

Nem kell mindenre a Wordpress csak mert valaki azt mondta, hogy 5 perc a telepítése. Ami gyakorlott telepítés esetén meg is áll, ám ha nem értesz hozzá akkor az összes többi része szívás.

A másik, hogy üzleti célra soha ne használj ingyenes tárhelyet. Nyugodtan regisztrálj domainnevet és rendes tárhelyet. Gyakorlásra még mindig létrehozhatsz egy alkönyvtárban egy gyakorló oldalt. De kétlem, hogy az éles domain és tárhely ne lenne alkalmas gyakorolni az első napokban, hetekben de jó eséllyel hónapokban tuti nem lesz annyi látogatód, hogy az esetleges bénázások miatt üzletet vesztesz.

A másik probléma az ingyenes tárhellyel, hogy egész máshogy vannak konfigurálva nagyon sok mindent nem engednek meg, aztán mikor onnan át térsz az éles tárhelyre csak nézel mint a moziban, hogy ez mitől van az miért így és miért nem úgy.

2022. jan. 13. 06:19
 5/6 anonim ***** válasza:

"Nem értem miért kell, minden bemutatkozó oldalhoz WordPresst ajánlani."

Mert erre való. :)

(nem én ajánlottam amúgy)

A CMS arra van, hogyha be van állítva, akkor könnyedén tudj tartalmat hozzáadni, szerkeszteni, bővíteni. Mindez persze elsősorban alacsony látogatószám mellett.

Erre találták ki. Ha nem tudsz blog motort írni, akkor pár kattintással létre tudj egyet hozni.

Persze vannak alapok amit érdemes tudni (pl frissíteni a CMS motort) meg optimlaizáló pluginek, stb... (jómagam nem használom, mert én csak egyedi framework-ös fejlesztésekkel foglalkozom), de tény, hogy nem egy atomfizika. Mezei halandó meg tudja tanulni, ha vannak alapvető informatikai ismeretei.

Persze az se rossz amit Te javasolsz, de alapvetően bonyolultabb. Itt elegendő egy kész sablon amit megvesz és pár beállítás.

Tehát ha nem erre, akkor mire való szerinted a CMS? :) Mert arra tuti nem, amire sokan használják: robosztus webshop, panzió foglalási rendszer, stb... de ami abszolút kiverte a biztosítékot azaz ERP volt eddig. A végén pedig mindig csodálkoznak, hogy nem tudják összekötni a régi rendszerekkel, meg lassú, meg a webshop nem bírja a 40-50e terméket. Utána meg jönnek, hogy gányoljak hozzá valamit, amivel működni is fog. (Na azt nem vállalom...)

Ahelyett, hogy vagy vennének egy célszoftvert készen (persze nem a Pista Bt féle 2001-es Delphi-s csodára gondolok) vagy készítettnének egy sajátot X összegből - 1-5MFt - ami a végén minden igényüknek megfelelően működik és hamar visszahozza az árát.

Szóval ha egyszerű oldalhoz nem ajánljuk, a bonyolulthoz meg alkalmatlan akkor mire jó a CMS?

Kérdező: CMS-el max 150 körül megcsinálják neked. Ebben benne van a munkadíj, meg valami prémium sablon. Ha egyedi design kell akkor lehet drágább (vagy pl ha grafikus is kell, mondjuk logó miatt, vagy arculat tervezés stb... szóval drágulhat azért ha nőnek az igények).

Egyedi fejlesztésben szintén 200-250 körül van a vége (pl blog modul ha megvan már írva, akkor azt nem kell megírni újra) így kijöhet ennyiből talán, de nem javaslom, mert bár biztonság szempontjából jobb, de a munka több vele, így az összekattintgatós megoldás olcsóbb. Mindenképp olyat bízz meg, aki fejlesztéssel is foglalkozik, mert sok marketingügynökség (pont az egyszerűsége miatt) vállal CMS oldalakat is, de épp úgy lövésük sincs a webfejlesztésről mint Neked, tehát nettó pénztkidobás, mert ugyanúgy rosszul lesz beállítva mintha teljesen kezdőként Te csinálnád kvázi ingyen.

2022. jan. 13. 15:58
 6/6 anonim ***** válasza:

#5 "(nem én ajánlottam amúgy)" Szerintem nem is neked írtam a választ, vagyis nem volt szándékomban konkrét hozzászólásra válaszolni hanem csak úgy általánosságban.

Másrészt a kérdezőnek javasoltam egy sokkal egyszerűbb megoldást. Mondjuk oké értem én, hogy a Blog+ hozzászólás miatt kissé bonyolultabb. De szerintem ezerszer egyszerűbb a WP-nél. Nagyjából annyi, hogy letölti az alkalmazást, telepíti, beállítja az FTP csatlakozást. És már pakolhatja is össze a weblapját, publikálás gombra pedig tölti fel a szerverre. Az oldalt szerkesztése meg tényleg halál egyszerű.

Ez van, az újabb rendszerek ki fogják szorítani egyes területekről a WordPresst.

Azzal nem lehet vitatkozni amit leírtál, olyan komoly terhelésű oldalakhoz valóban nem való, és hogy vállalatirányítási rendszer, nem csodálom, hogy kiment a bizti.

De egy kisebb webshop, pár ezer termékkel simán elmegy rajta. Ugyanakkor egy bemutatkozó oldalhoz, ráadásul kezdőknek sok.

Arról már nem is beszélve, hogy felteszi a sablont aztán csak pislog, hogy neki miért nem olyan az oldal, mint a sablon bemutató oldal.

És akkor megszületnek a förtelem ronda bemutatkozó oldalak.

Az ajánlott rendszer, és a hozzá hasonló SSG-k legalább esztétikus oldal elrendezést adnak, mert előre felépített blokkal dolgozik. Persze azt is el lehet szúrni, és halál ronda lesz. De talán nehezebb.

2022. jan. 13. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!