Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML változó cellaszélesség?

HTML változó cellaszélesség?

Figyelt kérdés

Van egy táblám ami 2x2 cellás, és olyat szeretnék hogy a felső és alsó sor celláinak szélessége különböző legyen.

Mondjuk a felső sor celláinak szélessége 120px+200px, az alsóé 100px+220px széles cellák legyenek.

Ha csak megadom utasításnak a cellák szélességét, akkor azokaz egymással mozgatja a felső és alsó sort.

Hogyan tudom megoldani, hogy a balfelső és balalsó cellák különböző méretűek legyenek? Van rá valami CSS parancs?

2021. dec. 17. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt csak úgy tudod megoldani, ha nem 2x2-es táblázatot csinálsz, hanem 2x3 -asat, és felül az első kettőt, alul a második kettőt vonod össze, a cellák szélessége pedig: 100px 20px 200px
2021. dec. 17. 11:35
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 Értem köszi, akkor nem lehet tologatni a cellák hatáait külön-külön, hanem csak együtt?
2021. dec. 17. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem, sajnos. Illetve nem tudok róla, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem lehet, Excelben se tudod pl. De több cellával és az összevonásukkal kedvedre tudod formázni a táblázatodat.
2021. dec. 17. 11:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez igaz, mindkét sorban egy-egy plusz cella amit összevonok. Csak azt hittem erre van valami egysoros CSS kifejezés a sz#rakodás helyett, de sebaj.
2021. dec. 17. 11:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom egyáltalán táblázat kell-e neked, vagy flex, grid.
2021. dec. 17. 12:20
 6/6 anonim ***** válasza:
pl.: [link]
2021. dec. 17. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!