Hogyan lehet PHP adatot beilleszteni JavaScript változó értéknek?
Pl.:
$nev = (“SELECT * FROM users”)
<javacsript>
var nevek = [“ide akarom”]
</javascript>
Leginkább ajax és mondjuk json amit érdemes megnézni. Csinálsz egy php-t a feladatra és js-ből meghívod , a visszakapott értéket feldolgozod.
De néha előfordul elég az is, ha a php echo-val írod ki a js-t és azzal pakolod bele, viszont ez nem igazán dinamikus.
<?php
$nev = (“SELECT * FROM users”)
?>
<javacsript>
var nevek = <?php echo "$nev";?>
</javascript>
Ezzel csak belehányod a JS változóba a PHP változót, de azzal a JS-ben nem biztos, hogy tudsz mit kezdeni. Érdemes valahogy megformázni, például a korábban említett json-nal, vagy tömbbe rendezni.
Ha már tanulod, a JÓ módszert tanuld meg.
NEM írjuk bele a JS-be közvetlen az értékeket és NEM generálunk PHP-vel JS kódot.
Ehelyett legyen egy JS, ami AJAX hívással lekéri a kívánt adatot, a PHP meeg szépen összeszedi amit kell és egy JSON-ben átadja az AJAX hívásra válaszként. Ennek olvass utána!
#7 Jó most itt speciel egy lekérdezés van, de ha mondjuk controllerben lekérdez egy arrayt és azt használja a viewben, és csak egy apró script kell a viewban, mondjuk egy button trigger vagy bármi kis apróság, de kellene a js ben a tömb, akkor miért kellene a jsben újra lekérdezni? Ha ajaxal kérdezi le az +1 query ami igazából felesleges ha már megvannak az adatok :)
Én sem vagyok profi de kíváncsi lennék hogy ebben az esetben mi a véleményed :)
Csak azért hogy szebb legyen a kód, vagy van más is amiért érdemes inkább a +1 db műveletet választani?
(tudom hogy ez már nem annyira kapcsolódik ide)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!