Melyik a jobb megoldás erre a problémára?
A: Ha az adatbázisban létrahozok a profilban egy "követők száma" oszlopot, és azt változtatom vagy
B: minden alkalommal megnézem az összes profilt és kiválasztom közüllük a követőket? Nekem egyik megoldás sem túl szimpatikus, ezt hogyan oldanád meg?
Ha jól értem valamilyen közösségi oldalt hoznál létre, ahol a felhasználói profiloknál nyilván akarod tartani az adott profil követőit (szóval hogy hányan/kik követnek egy adott profilt).
Én úgy csinálnám, hogy létrehoznék egy kapcsoló táblát (nevezzük például followups-nak), melyben két oszlop lenne: a követő profil azonosítója (follower_id), és az általa követett profil azonosítója (followed_id).
Egy követett profilhoz csak egy-egy adott követő társulhat (tehát Julcsi csak egyszer követheti Jancsit, többször nem; de Jancsit követheti Mariska is, illetve Julcsi követheti Sanyit is) - ez a követés megjelölésekor le kell ellenőrizni.
Hogy hányan követnek egy adott profilt azt a második oszlop számlálásával végezhető el, valahogy kb. így:
SELECT COUNT(follower_id) FROM followups WHERE followed_id = 1024;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!