Ajax vs. Unicode problémára mi a megoldás?
Sokat google-ztam, de nem találtam meg a megoldást. Egy egyszerű javascript programot írtam. Csináltam egy login formot és amikor submitot nyomok, akkor elmegy egy ajax lekérdezés. Ez egy .php fájlt céloz meg. A php fájl megnézi, hogy a felhasználó és a jelszó megtalálható-e az adatbázisban, ha megtalálható, akkor azt szeretném, hogy echozza a következő szöveget: "Cső XY". Ugye ez lesz majd az XMLHttpRequest objektumnak a responseText-je.
Na ez pontosan így is működik. A probléma csak azzal van, hogy nem jelennek meg az unicode karakterek. A responseText-et alert-tal íratom ki. Semmi mást nem csinálok vele.
Tehát hogyan kéne a php-ben az echo-t úgy megírni, hogy a kapott szövegben az "ő" betű jól jelenjen meg majd a JavaScriptben, vagy már a responseText-el kell valami átkódolni?
Köszönöm a segítséget, és nagyon fontos lenne, hogy választ kapjak erre a kérdésre, mert nem találtam sehol.
Köszi!
én jQuery-vel szoktam ajaxolni.
js-be: x.overrideMimeType('text/html; charset=ISO-8859-2');
ajax.php: header('Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2');
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!