Webapp MySQL adatbázissal? Hogy a legegyszerűbb ezt megoldani?
Adatbázis MySQL-ben személyekről. Egy személy kapcsolható 1 vagy több iskolához. Ahova jár(t).
Viszont ha egy személy több iskolába is járhat/járhatott, akkor egy adott iskolának lehet több diákja is.
Tehát akkor ez egy many to many kapcsolat igaz? Vagy nagyon túlgondolom?
Ugye mivel many to many nem lehet a kapcsolat, van egy link table ami tartalmazza a másik kettő (személyek, iskolák) ID-jait, és így össze tudom kapcsolni a személyt a sulikkal.
Ez így eddig oké is, SQL-ben is le tudom hívni, hogy adott suliba kik jártak, a 2 táblázat segítségével.
Viszont ha van egy egyszerű form-om amit html/css-el dobok össze, hogy írom be, hogy ki melyik suliba járt?
A személyek táblázatba oké, az megvan. De a link table-be hogyan kötöm össze a személyt 1 vagy több sulival?
Hisz nem elég kiválasztani a sulit a drop down list-ből, mert be kell írni, hogy melyik id-t melyikkel kötöm össze a harmadik táblázatban, de ezt a front end-nél nem látja a user, hogy milyen ID-t kap elmentés után vajon az elmentett személy, hogy aztán azt kösse össze egy másik formban a sulival..
Ötletek?
#20 Köszi az aggódást, de ezt nem fogja senki használni élesben, ez csak gyakorlás.
Egyébként sikerült megoldani, a php kóddal kellett babrálni, elfelejtettem átírni úgy, hogy több sql query-t is futtasson egymás után 😅
Most jelenleg már csak azon filózok, hogy ugye egy személy több iskolához is tartozhat, és hogy hogyan lehetne a form-mal ezt megoldani, hisz egy drop down lista van az elmentett iskola nevekkel, amiből nyilván csak egyet lehet kiválasztani.
De igazából ez nem követelmény része, csak érdekel hogy ezt hogy lehetne.
Az oké, hogy gyakorlás, de ne szokd meg a rossz gyakorlatot! User inputot soha, azaz soha nem használunk filterezés nélkül.
A <select multiple> tud több értéket is kiválasztani, az ID-ket pedig egy tömbben kapod meg backenden.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!