Tudná valaki megmondani hogy ez a 3 milyen adatbázisok?
APEX, ADW és ATP.
Engem 1 fajta érdekelne, több wordpress weboldal egy helyre mentse az adatbázisát (MySQL server lenne). Melyik erre a legmegfelelőbb?
Bár a WP távol áll tőlem (ezáltal a plugin-ek is), de kérlek definiáld kicsit pontosabban mit szeretnél.
Az lenne a cél, hogy több weboldal pontosan ugyanazt az adatbázist használja, tehát gyakorlatilag nem is térnek el egymástól? (Bár itt nem értem, hogy ez pontosan mire jó, mert ha azt szeretnéd, hogy több domain alatt is menjen, akkor érdemesebb átirányítani az összeset egyre. Az oldal klónozása az nem jó megoldás erre.)
vagy
Csak bizonyos tartalmakat szeretnél megosztani az oldalak között? Tehát ergó néhány táblát kellene csak szinkronban tartani? Mert akkor több adatbázis kell, és a szinkronizálandó adatokhoz kell egy megoldás (lehetséges, hogy egyedi, de lehet rá még mysql-ben is eljárást írni, ami adatokat másol) persze fontos, hogy azonos szereveren helyezkedjen el minden így lássák egymást az adatbázisok. Ettől saját VPS eseténben tudsz eltérni, osztott tárhelyen nagyon korlátozottak a lehetőségek.
Szóval pontosan mi a cél, mi miatt szeretnéd, hogy "egy helyre mentse"?
Ezt nem fogod tudni megoldani normál (hagyomáos) osztott tárhelyen, mert biztonsági okokból (meg némi lustaságból is, mert bonyolultabb biztonságosra beállítani) nem engedélyezik a mysql adatbázisok külső elérhetőségét. Tehát nem fogsz tudni semmilyen módon csatlakozni a másik szerver adatbázisához.
Kivéve ha ezt pl cpanel-en be tudod kapcsolni, hogy elérhető legyen "kívülről". Ebben az esetben viszont semmilyen plugin vagy egyéb nem kell, szimplán csak az ott megadott kapcsolódási adatokat kell felvenned a WP-be és akkor azt az adatbázist fogja használni.
Persze érdemes figyelembe venni a két szerver közti "távolságot" is, tehát a szerverek közötti válaszidőt is, mert elképzelhető hogy lassulást okoz. Pl az egyik egy külföldi szolgáltatónál van.
Mindkettő az Oracle cégnél van (VPS és ez az adatbázis is ott lesz).
De 3 fajta adatbázist kínál, APEX, ADW és ATP. Jó lenne tudni melyik lenne jó egy sima WP oldalra.
Jaaaaaa. Oké, bocs... most már értem miről van szó.
ADW.
Módosítom a véleményem. Alapvetően a komplex, soktáblás lekérések miatt gondoltam, de a WP nem pont így tárolja az adatokat (mármint a sok tábla az megvan, csak az adatstruktúra más mint gondoltam). Részletesebben kutakodtam a témában és inkább ATP. Indoklás:
https://www.youtube.com/watch?v=rdCB7n8oUzk
De nem vagyok kifejezetten adatbázis szakértő, tehát lehet megcáfol valaki akinek ez a szakterülete. (Én fullstack fejlesztő vagyok.)
Én is ATP-re gondoltam amúgy, azért kérdeztem hogy melyik volt a legjobb Wordpress számára. De hátha van itt okosabb szaki ebben.
Te is alá támasztottad eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!