Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan csatolhatok a weboldalh...

Hogyan csatolhatok a weboldalhoz egy egyszerű adatbázist biztonságosan?

Figyelt kérdés

Van egy statikus weboldal, amelyet FTP-n keresztül szoktak szerkeszteni 1-2 havonta egy kicsit. Egy viszonylag egyszerű weblap, viszont lenne egy új tartalom amit ~hetente kellene szerkeszteni. Ehhez kellene egy egyszerű adatbázis, viszont PHP-t nem támogat a szerver (elég gáz), csak HTML + Js jöhetne szóba.

Van esetleg valami megoldás arra hogy egy adatbázishoz csatlakozhassak, amin egyszerűen lehet szerkeszteni a tartalmat (ez a tartalom minimális lenne)?

2021. aug. 3. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod az egészet esetleg átültetni egy új szerverre? Ez így katasztrofálisan hangzik.

Ha nem: az ftp-n lévő html-ben mutassanak a szóban forgó linkek / formok egy külső alkalmazásra, amit te írsz meg. Tehát konkrétan írnod kéne egy backendet a kódnak. Ehhez kell egy szerver, ezt meg kell oldani.

Ha ez sem játszik: nézz utána a Firebase adatbázisainak. Ide is elő kell fizetni, de ez a legegyszerűbb módja annak, hogy adatbázisod legyen.

Mi is ez? Regisztrálsz, van egy online felület és csinál neked az app egy adatbázist ahová fellökheted a dolgokat.

2021. aug. 3. 18:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Flat file adatbázist mondanám...
2021. aug. 3. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt sürgősen költöztessétek át valami normális szolgáltatóhoz, mert ez így megoldhatatlan (normálisan). Csak gányolással lehet.

A "legkisebb" gányolás, hogy a tartalmat egy csv-ből olvassa fel js-el és azt ftp-vel töltik fel. A csv pedig szerkesztő bármilyen táblázatkezelővel. Deeeeee... ne már. :)

2021. aug. 4. 11:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
3 - nem csinálunk ilyesmit, soha soha. Ha már ilyen hülyeséget kéne csinálni, akkor igenis legyen valahol egy api ami kiszolgál. De egy csv feldolgozót írni csak egy átmeneti megoldásért...
2021. aug. 4. 14:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

#4 Jeleztem, hogy gányolás... :)

Amúgy ha nincsenek benne szenzitív adatok, akkor nincs veszélye a dolognak. Hiszen csak az kerül bele ami amúgy egyébként is megjelenne az oldalon.

Az más kérdés, hogy ocsmány megoldás. (De ha pl egy iskolai versenynek a honlapja és az erre fordítható összeg hajszál pontosan NULLA forint, akkor marad a gányolás sajnos.)

2021. aug. 4. 15:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Költözés: [link]

Ez se tökéletes, de ingyenes, és alap dolgok meg vannak.

2021. aug. 4. 15:15
 7/11 anonim ***** válasza:
6 ez jól hangzik. erre fel lehet húzni egy mini backendet
2021. aug. 4. 17:37
 8/11 A kérdező kommentje:

#5 Nincsenek szenzitív adatok, de sajnos én nem tudom a szervert átmozgatni, ez nem megoldható.

Hát igen lehet egy csv-t feltöltögetni, de úgy kéne megoldani hogy hozzá nem értő ember is képes legyen rá, és igen táblázatot azt talán mindenki tud szerkeszteni, de egy admin felület mégis csak tetszetősebb.

Arra gondoltam hogy akkor JS-en keresztül csinálok egy JSON requestet, és akkor a saját szerveremről veszi az adatokat a weblap, talán ez a "legszebb" megoldás

2021. aug. 8. 22:07
 9/11 anonim ***** válasza:

8

1 vagyok, ez a legtisztább, de mit értesz JSON request alatt? Sima get / post requestekkel hívd meg a végpontjaidat, aztán majd a backend tudja a dolgát.

2021. aug. 8. 23:06
 10/11 A kérdező kommentje:

AJAX request-et értettem, elírtam.

Köszi a segítséget!

2021. aug. 9. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!