Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Tudnék-e ingyen kódolni egy...

Tudnék-e ingyen kódolni egy weboldalt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy tudnék-e csinálni weboldalt, úgy, hogy nem fizetem előre a hostingot, hanem miután megvannak az alap dolgok, utána fizetnék az add-on-okért, hostingért, stb...

2021. júl. 31. 11:37
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Jogász része az legalább könyebb, mert ismerek egy pár jogászt, plusz tesóm is a jogi egyetemen tanul. :D
2021. aug. 1. 15:42
 12/20 A kérdező kommentje:
#10, egyébként mire építsem akkor ezt az oldalt? meg hol tudnék ilyet tanulni leginkább?
2021. aug. 1. 15:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk elvégzel egyetemen egy mérnökinformatikus szakot, meg szerzel gyakornokként tapasztalatot, és akkor talán, mondom talán leszel olyan szinten hogy egy ilyet projektet össze tudj rakni magadnak.
2021. aug. 1. 15:57
 14/20 A kérdező kommentje:
13, és így valamit tudnék tenni még amíg nem vagyok egyetemista? :D
2021. aug. 1. 16:01
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Most mondanám hogy az interneten temérdek oktatóanyag, meg kurzusuk meg miegymás vannak, de egy ilyen weboldak elkészítéséhez sokkal elmélyültebb tudás kell, mint hogy megnéz az ember pár videót a neten webfejlesztés témakörében.
2021. aug. 1. 16:04
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"egyébként mire építsem akkor ezt az oldalt? meg hol tudnék ilyet tanulni leginkább?"

"és így valamit tudnék tenni még amíg nem vagyok egyetemista?"

(10-es vagyok)

Nézd. Ez a kérdés kicsit olyan, mintha vadászgépet szeretnél vezetni és arra lennél kíváncsi, hogy youtuberól megtanulható-e.

Szóval én felbontom több részre a kérdésed, mert másképp nem tudok értelmes választ adni. Tehát:

-Hol tanulhatok webfejlesztést?

-Ha érdekel a téma, akkor szinte "bárhol". Nem feltétlen szükséges hozzá egyetem (én is csak utólag végeztem el, mikor már a szakmában dolgoztam). Vannak könyvek is (bár vigyázni kell vele, mert gyakran futok bele elavult megoldásokba), vannak szakmai fórumok, sőt, akár ilyen alapozó képzések is: [link]

Persze ettől még nem lesz belőled webfejlesztő (mondjuk az egyetemtől sem) de bármelyik irányba is indulsz, arra jó, hogy legyen támpontod. Felsőoktatás az nyilván sokrétűbb és átfogóbb tudást ad, a bootcamp pedig célzottan kódolni tanít meg.

Természetesen szükséges hozzá megfelelő logika, de valójában mindkét irány megfelelő lehet számodra, viszont az fontos, hogy ezek maximum ugródeszkák. Nem "iskolában" fogod megtanulni a szakmát, hanem munkahelyen a senior kollégáktól.

Ugyanakkor az önképzés legalább olyan fontos, tehát önszorgalomból is eljuthatsz olyan szintre, hogy kisebb projekteket megvalósíts, de a sok évnyi tapasztalatból összeszedett tudást nem fogja pótolni (amit csak kollégáktól leshetsz el).

-Mit tehetnék addig?

-Kb a fent leírtak alapján elkezdheted magad képezni.

-Milyen irányba induljak?

-Ez adhat némi útmutatást, mi kell ahhoz, hogy webfejlesztővé válj: [link]

-El tudom készíteni az aukciós oldalt egyedül?

-Nem. Ha 8+ éve lennél a szakmában akkor nyilván igen, bár egyedül akkor is nagy falatnak érezném (idő miatt), tehát én inkább csapatban vágnék neki egy ekkora projektnek.

-Mire építsem az oldalt?

-Az előző pontban kifejtettem, hogy egyelőre semmire. :) Amúgy symfony vagy laravel, esetleg yii lenne alkalmas php oldalon. (Ha php... de lehet python is a backend. De tudok olyan közösségi oldalt ami ruby-ra épül.) Frontend részről pedig vue vagy react. Angulart hanyagolnám a frissítési politikája miatt. Igazából a pontos technológiákat csak a tervezési fázisban lehet meghatározni, szóval napestig sorolhatnék itt szkriptnyelveket meg keretrendszereket de semmi értelme nem lenne. Sok dologtól függ, hogy melyik a megfelelő.

-Akkor nem is lehet ilyen oldalam?

-De. Ha a fenti útnál gyorsabban szeretnéd ezt elérni, akkor megbízhatsz vele egy céget és elkészítik neked. Kb alsó hangon 2 millió, bár ezt a becslést úgy vedd, mintha azt kérdeznéd mennyibe kerül egy "autó". (amíg nincs specifikálva a márka, típus, állapot, stb... igazából becsülni sem nagyon lehet.)

2021. aug. 2. 00:06
 17/20 A kérdező kommentje:
#16, köszönöm a tanácsokat :D. Utána kerestem és már egy csomó ember próbált ilyen apróhirdetés oldalakat csinálni, szóval én csak egy egy lennék közöttük. Csak simán annyit szerettem volna ezzel elérni, hogy az emberek kényelmesebben adnának el termékeket, különböző versenyeket szerveznék, stb, meg hogy ne gürizzek majd a munkában minden nap 8 órát azért, hogy havonta annyi fizetést kapjak, mint ha pl. dolgoznék 3 hónapot vagy többet társaimmal egy projektet, ami pár év alatt többet kaszálna, mint 10 évnyi dolgozás.
2021. aug. 2. 13:09
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 Ha valóban ez a koncepció, akkor eléggé "spanyol viasz" szaga van.

Persze nem lehetetlen, hogy bejön a dolog, de továbbra is azt mondom, hogy egy ilyen projekthez tőke kell, amiből kifizeted a szakembereket (ergó be kell fektetni hozzá).

De ez csak a felszín, mert pénzbe kerül az oldal hirdetése is, stb... szóval vannak még rejtett költségek és ha nem foglalkoztál még ilyesmivel, akkor biztosan nem fog menni egyedül, szóval erre is fel kell venned / megbíznod embereket, különben a fejlesztési költség is kidobott pénz lesz.

Ha ezeket összeadod, akkor már sok milliós induló tőkénél járunk és hát... annyira nem "tuti biznisz", hogy erre megérje hitelt felvenni, szóval én csak akkor vágnék bele ilyesmibe, ha rendelkezésre állna az összeg és nem fájna annyira az elvesztése.

Összefoglalva: szerintem ezt engedd el. :)

2021. aug. 3. 07:54
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Utána kerestem és már egy csomó ember próbált ilyen apróhirdetés oldalakat csinálni, szóval én csak egy egy lennék közöttük."

A te oldalad mit tud nyújtani a "csomó emberéhez" képest, ami miatt azt használták nem tíz másik már befutott piaci konkurenst?

"meg hogy ne gürizzek majd a munkában minden nap 8 órát azért, hogy havonta annyi fizetést kapjak, mint ha pl. dolgoznék 3 hónapot vagy többet társaimmal egy projektet, ami pár év alatt többet kaszálna, mint 10 évnyi dolgozás."

Miből gondolod, hogy ezzel valaha is egy forintot keresnél, és nem fuccsolna be idő előtt az egész üzlet?

Pláne hogy az egészet ilyen low budget sufnituning kategóriába akarod megvalósítani. Ez így ebben a formában teljesen halálra ítélt project.

2021. aug. 3. 08:22
 20/20 anonim ***** válasza:
A valódi feladatod napi mittomén 10 üzleti ötletet leírni egy füzetkébe, és hetente minimum egyet kidolgozni tényleges elképzeléssé.
2021. aug. 3. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!