Keretek! 3 keretből állna az oldalam! Az egyik egy vékonnyabb bal oldali, ebben csak a menü gomblennének a másik a fejléc, a 3. pedig az lenne amiben megnyínnak a linkek! ?
Az a gondom, h hiába rakok linket a bal oldali keretben aminek a target mezőjében a fő oldalrész neve áll!Akkor is új oldalon akarja megnyitni!
Szóval azt akarom, hogy csak a fő rész frissüljön ha más linkre(gomra kattitok a bal oldali keretben) akkor az a fő részben nyíljon meg!De mindíg új oldalon hozza ki azt az oldal amit szeretnék megjeleníteni a fő keretben?
Mit tegyek?
Nem nagyon értek most kezdtem hozzá Macromedia Dreamweaver 8-al de már itt megakadtam..
Nagyon köszi a segítségeket előre is!
Én írtam ez első hozzászólást. Gyorsan összedobtam neked egy frames oldalt. Bár én "papíron" csináltam, mert nem szeretem az ilyen szerkesztő progikat. Ajánlom te is csináld "papíron" Ne a dreamweaverrel.
1: Hozz létre egy index.html fájlt.
Másold bele ezt:
<html>
<head>
<title>Három rész</title>
</head>
<frameset rows="64,*">
<frame name="szalagcim" scrolling="no" noresize
target="tartalomjegyzek" src="c.html">
<frameset cols="150,*">
<frame name="tartalomjegyzek" target="fokeret"
src="a.html">
<frame name="fokeret" src="b.html">
</frameset>
<noframes>
<body>
<p>Ez egy kereteket tartalmazó weblap, az Ön böngészője
azonban az ilyen
lapokat nem támogatja.</p>
</body>
</noframes>
</frameset>
</html>
2:Hozz létre egy a.html állományt.
Másold bele ezt:
<html>
<head>
<title>A</title>
</head>
<body>
<p>Ide jön az oldal menüje</p>
<li><A HREF="elso.html" TARGET="fokeret">Menü1</A><BR></li>
<li><A HREF="masodik.html" TARGET="fokeret">Menü2</A><BR></li>
<li>menü3</li>
<li>menü4</li>
</body>
</html>
3:Hozz létre egy b.html állományt.
Másold bele ezt:
<html>
<head>
<title>B</title>
</head>
<body>
Ide jön az oldal első betöltésekor megjeleníteni kívánt tartalom.
</body>
</html>
4:hozz létre egy c.html állományt.
Másold bele ezt:
<html>
<head>
<title>C</title>
</head>
<body>
Ide jön az oldal címe
</body>
</html>
5: csinálj egy elso.html állományt.
Másold bele ezt:
<html>
<head>
<title>Első</title>
</head>
<body>
első
</body>
</html>
6:Csinálj egy masodik.html állományt.
Másold bele ezt:
<html>
<head>
<title>Második </title>
</head>
<body>
második
</body>
</html>
-------------------------
Remélem tudtam segíteni, valószínű az a baj a frames szerkezeteddel, hogy a menü hivatkozásnál nem adtad meg targettel (target="ahol meg akarod nyitni") hol nyiljon meg az oldal. Az hogy hogy hívják azt a framet ahol meg szeretnéd nyitni, az index.html-ben kell megadnod a frame name -nél. Remélem segítettem valamennyit.
UI: Ma már nem nagyon divat a frames oldal. Inkább próbáld css-el megformázni, ahogy neked tetszik.
Üdv. Lacitomi
Köszi az első linket nééztem, vagyis láttam már majd jobban áttanulmányozom..
Azért progizok mert.. Naggyon az elején vagyok..
De nagyon..
Ami csináltál mindjárt kipróbálom
KÖSZII!
css nek mi az értelme sokat nem hallottam még róla..
Bonyolult?
A css kicsit bonyolultabb mint a html. Én is az elején vagyok a dolgoknak, ~9hónapja tanulom. Azért ajánlom, hogy papíron csináld, mert komplett oldalakat nem fogsz tudni összerakni csak programmal. Viszont ha már papíron megy, érteni fogod mit miért csinálnak a szerkesztő programok. A css lényege, hogy a html-ben csak a tartalmi rész legyen, és minden más ami a kinézetre vonatkozik egy stílusfájlban(css) van meghatározva.
Sokat kell seggelni mire belemászik az emberbe használhatóan, de megéri. Ajánlok egy tutorialt. Én is ezzel kezdtem anno. Szerintem nagyon hasznos.
Első rész: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!