Milyen kilátásai vannak egy webmesternek?
Sziasztok! Én most fogok elkezdeni webmesternek tanulni érettségi után és érdekel a weblapszerkesztés,programozás,amilyen "nyelvet" tudok, megtanulom. Néhány dologra lennék kiváncsi:
Hogyha elvégzem,csak vállakozóként tudok dolgozni vele vagy vannak "webmester cégek"?
Nagyon telített a piac?
Meg lehet belőle élni vagy úgy jobb ha mellette még van valami munkám?
Előre is köszönöm a tanácsotokat.
Definiáld mi az a webmester.
Ha okjs képzés akkor felejtsd el.
1. semmit nem fogsz megtanulni.
2. Éles rendszerben tanulás mástól 1000x gyorsabb mint magadtól megtanulni bármit.
3. Mire elvégzed mást vettek fel a helyedre.
4. Igencsak telített, de ha nagyon kiemelkedő vagy sok sok kapcsolattal jó marketing és rábeszélőkészséggel, kreativitással akár lehet belőle valami.
5. Végülis vannak ilyen grafikus, weblapkészítő cégek ahol vannak külön grafikusok php programozók stb. Nyilván csak a saját területükre kell figyelniük ezért minőségileg magasabb munkát tudnak végezni. Ha egyedül leszel akkor az xhtml, html5, javascript, php, flash, css3, xml, photoshop stb mindhez jól kell értened.
De láttam profi cégtől olyan sz*r munkát hogy hajjaj..
Most így nekem hirtelen ennyi a véleményem.
Hát másnak dolgozni csak úgy éri meg hogy.. nem is tudom szerintem nem éri meg.
Nem mindenki fog fizetni 80.000-100.000 ek egy egyszerű weblapért, pl régebb egyik ismerösömnek egy cégje van, és 140.000 ért akartak készíteni egy statikus! Honlapot, persze ebben benne van, domain meg minden de úgy is?
Ilyenkor az emberek, cégek 70%a nem is kéri inkább, azoknak a cégeknek éri meg az ilyen magas minöségű és profi honlap akik a bevételük ill. a vásárlók 50%-át innen szerzik. Illetve a webüzletek..
Vissza térve, mára már nagyon telített ez a piac, sokan foglalkoznak ezzel,ha még csak most fogsz neki tanulni akkor nem fogja megérni, legalábbis én már nem fognék neki ha most kezdeném.
A megélhetőségről még annyit, hogy csak úgy érné meg jobban ha magadnak csinálod tehát senki másnak nem dolgozol hanem te magad, akár alapíthatsz egy céget is vagy hasonló..
De egyedül sok mindenhez kell értened :(
és hogy ebből mennyi bevétel jön hogy megélhess, függ attól hogy mi a másik munkahelyed ill. hogy havi hány és milyen honlapokat kell elkészítened..
De ez a honlapkészítés olyan mint a Kőolaj, egyszer csak kifogy, nem lesz akinek már honlapot csinálj, mivel mindenkinek és minden cégnek már lesz,
figyi az xjx(1 cég) tulaja iskolát nem végzett, csak neten megtanult photoshoppolni meg programozni és barátjával olyanokat összedob...
Nem OKJ-s képzés,hanem érettségi utáni szakma,a suliban,két éves. Nekem az tökéletesen megfelelne ha havi 30-40et megkereshetnék vele.
Most egyformán jót és rosszat is hallottam,jöhetnek még válaszok így nem tudok dönteni :S Szerintem az irreális dolog hogy egyszer mindenkinek lesz honlapja,hisz cégek jönnek-mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!