Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Miért van ennyi weblap készítő...

Miért van ennyi weblap készítő mekkmester?

Figyelt kérdés

Rengetegen készítenek weboldalakat, ami nem is volna baj, de olyan ócska minőségű weboldal készítőket dobál fel nekem a facebook, hogy rosszul vagyok már tőlük. Már mikor rákattintok a referenciákra, és egy széthullot valamit látok, ott végem van.

Többségében WP-oldalakat készítenek ezek a mekkmesterek, de láttam már valami Google-val összehúzottat is 50-100 ezer forintért. Értem, hogy a pénz ami számít, viszont egy alapszínvonal legyen már meg, ha már az ember vállalkozni kezd, az az oldal téged is képvisel és a cégedet is.

Valamelyik nap éppen rendeltem volna egy terméket, de a legolcsóbb helyen nem mertem megrendelni, mert egy hulladék volt a weboldal, féltem, hogy ha ilyen színvonalt képviselnek, akkor átvágnak a termékkel, és inkább megvásároltam drágábban.

2021. máj. 23. 11:39
1 2
 11/20 Szirty ***** válasza:
100%

"És te milyen weboldalakat készítesz?"

Nem kell ám suszternek lenni ahhoz hogy megmondd hol szorít a cipő!

2021. máj. 23. 15:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A cégek többsége sokkalja azt az árat, amit egy minőségi informatikai termékért meg kellene fizetniük, ezért van kereslet az olcsón és szarul dolgozó fejlesztőkre.
2021. máj. 23. 15:48
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

pl. ezért is...

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__weblapkeszi..

"Milyen programmal érdemes weboldalt készíteni?"

Azt se tudja mivel, de...

"Hamarosan megrendelésre fogok készíteni weboldalakat."

2021. máj. 23. 17:16
 14/20 anonim ***** válasza:
26%

Ahogy elnézem, ez nem is kérdés, inkább csak dühöngés. Ezek az emberek elveszik a munkádat, vagy mi?

Azért vannak ennyien, mert erre van igény. Egy átlag felhasználó, akinek csak gyorsan kell egy oldal, az nem foglalkozik azzal, hogy WP-vel lett-e összekattogtatva, vagy 1 héten keresztül gépelték.

2021. máj. 23. 18:56
 15/20 A kérdező kommentje:

"Ahogy elnézem, ez nem is kérdés, inkább csak dühöngés."

Nem érzem magam dühösnek, inkább csalódottságot érzek, hogy a hulladékra is van igény.

"Ezek az emberek elveszik a munkádat, vagy mi?"

Nem. Viszont nem szeretem a trehány munkát.

"Azért vannak ennyien, mert erre van igény."

Ezt jól látod.

"Egy átlag felhasználó, akinek csak gyorsan kell egy oldal, az nem foglalkozik azzal, hogy WP-vel lett-e összekattogtatva, vagy 1 héten keresztül gépelték."

Ez tényleg project függő.

Sok előnye van a Wordpressnek, de sok hátránya is. Drága sablonok, pluginok hozzá, egy jobb plugin kerülhet akár 300 dollárba is-gondold el, mekkora pénzösszeget jelent ezt évente megvenni! Nehezebb egyedi fejlesztéseket végrehajtani. A WordPress weboldalak általában lassabbak, mint a többi weboldal. Mindemellett elmondható, hogy minden egyes plugin lassítja a weboldalt. Sokszor hallani, hogy a WordPress weboldalak nagyobb látogatottságot nem bírnak el, vagy nehezebben. Ez természetesen függhet a szerverünktől is. A WordPress weboldalak kifejezetten szeretik, ha rájuk szabott hostinggal rendelkeznek. A WordPress oldalaknak van egy jellemző "kinézete". Mikor ránézünk egy adott weboldalra, akkor szinte azonnal látható némely esetben, hogy WordPress weboldalról van szó. A biztonság is gyengébb, mivel nyílt forráskód által kevésbé tud ellenállni az esetleges támadásoknak, mint egy teljesen zárt honlaprendszer.

2021. máj. 23. 19:36
 16/20 Argloss ***** válasza:
52%

Nem tudok egyet érteni azzal, hogy drágának mondod a Wordpress sablonokat. 60 dollárért olyan dizájt és funkciókat kapsz amiért egyedi elkészítés esetén többszörösét kellene fizetned, illetve kapsz mellé egy ideig támogatást is, ha olyan helyen veszed.

Ha valakinek olyan kiegészítőre van szüksége aminek az éves díja 300 dollár körül mozog annak valószínűleg megéri a dolog.

Elég jó dokumentációja van a Wordpressnek. Nem nehezebb hozzá kiegészítőket készíteni, mint valamilyen php keretrendszerben dolgozni.

Természetesen a Wordpress lassabb, mint egy célirányosan elkészített oldal nem is célja, hogy a világ legoptimalizáltabb dolga legyen.

A gyakorikérdéseket is meg lehetne oldani wordpressben, szóval elég meredek a kijelentésed, hogy azonnal látható egy oldalon, ha wordpress alapú.

Linux vs Windows. A nyílt forráskódnak meg vannak az előnyei és hátrányai is. A zártság nem feltétlenül jelenti azt, hogy védettebb.

2021. máj. 23. 20:12
 17/20 Szirty ***** válasza:
50%

"Azért vannak ennyien, mert erre van igény."

Reklámot is azért tolják orrvérzésig az arcodba mert erre van igényed :)

"...nem foglalkozik azzal, hogy WP-vel lett-e összekattogtatva.."

Ez igaz. A végeredmény azonban számít és itt szerintem inkább arról van szó.

2021. máj. 23. 20:14
 18/20 anonim ***** válasza:

"Ez tényleg project függő. ..."

Ha ezt egy megrendelőnek elkezded ecsetelgetni, a vessző után azt fogja mondani, hogy köszi, keresek mást.

"Nem érzem magam dühösnek"

Az egy dolog, attól még lehetsz az, az ember egója így működik.

Lásd be, itt sehol nincsen kérdés. Amit igazából annak szántál ("Miért van ennyi weblap készítő mekkmester?"), látszatra is csak kamu. Hidd el, nem csak neked van vele tele a f@szod, de előtted már sokan kitombolták magukat itt is és más fórumokon is, nincs rád is szükség e tekintetben.

Miért olyan nehéz elfogadni, hogy ezek az emberek vannak és lesznek is?

Mert gánya munkát végeznek. És? Ha tényleg nem amiatt vagy kiakadva, mert félő, hogy emiatt a te bevételed csökkenhet, akkor valójában nincs miről beszélni, mivel mint mondtam, a megrendelőknek ált. fingja sincs arról, hogy milyen technológiákkal lehet egy alkalmazást vagy weblapot elkészíteni, kivéve ha te, mint kivitelező, felvilágosítod.

Nekik csak az a fontos, hogy úgy nézzen ki, ahogy ők szeretnék, és időre kész legyen. Ill. az ár, de a legtöbb Wordpresses anyuka nem kéreget annyit, mint amilyen összegeket te írtál. De ha mégis, hamar rájönnek, hogy csak hasonló árban találnak érdemi munkát kivitelező programozókat, úgyhogy megint ugyanott lyukadunk ki.

2021. máj. 23. 20:16
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"A WordPress oldalaknak van egy jellemző kinézete."

Nem egy, de elég egységes sémát követnek.

Lehetnének eltérőek, teljesen egyediek, de azt meg kell írni hozzá.

Így marad a sablon átszabás.

Illetve, most a DIVI helyett az Elementor kezd terjedni, ami megint egységes megjelenést eredményez.

Ezeket főleg marketingesek használják, akik minimálisan értenek a HTML - CSS leírókhoz, és még kisebb részben JavaScript esetleg jQuery -hez.

Nekem a WP -vel 3 nagy gondom van, méretes, lomha, és elterjedtsége okán célplatform a hackereknek.

Mind ez, egy majdnem statikus OnePage oldalért.

Kb. mint ágyúval verébre lőni, sokkal egyszerűbb lenne akár egy légpuskával, de még csúzlival is. :-D

2021. máj. 23. 20:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Mekkmester sem volt mindenben kutyaütő, a cserépkályhája pl. nagyon szép lett, a gond ott volt hogy a tetőről szedte le hozzá a cserepeket. Ha pedig láttad az utolsó részt, akkor tudhatod hogy az igazi mestersége a szabó, amihez végülis értett. :)
2021. máj. 30. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!